Yıldıray Oğur'dan medyaya uyarı: Adil ol ve gazetecilik yap!

Türkiye gazetesi yazarı, referandum sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yıldıray Oğur'dan medyaya uyarı: Adil ol ve gazetecilik yap!

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, bugünkü yazısında referandum sonucu olan 51/49 rakamının Türkiye'nin siyasi 'fi' rakamı olduğu vurgusunu yaptı ve bu rakamın Türkiye'ye, dünyaya, muhalefete, iktidara ve medyaya çok önemli mesajlar verdiğini belirtti.



İşte, Oğur'un o yazısı:



"Fi ya da Altın Oran, eski Mısırlılar ve Yunanlar tarafından keşfedilmiş, bir bütün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en mükemmel oranları veren geometrik oranın adı.

Galiba referandumdan çıkan 51/49 dengesi de Türkiye’nin siyasi "fi" rakamı.

Bu mükemmel oran bütün Türkiye’ye, iktidara, muhalefete, medyaya ve dünyaya bir şeyler söylüyor.



İlk mesaj dünyaya ve çok net; Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye’ye bir Orta Doğu diktatörlüğü muamelesi yapmaktan vazgeçin. 140 yıldır Meclis’i olan, 110 yıldır seçimlerin yapıldığı, 67 yıllık parlamenter demokrasi geleneği olan daha 9 ay önce halkın demokrasiyi canı pahasına sokaktan kurtardığı bir ülkeden bahsediyorsunuz, artık anlayın. Burada hür ve adil seçimler yapılıyor, insanlar kapalı oy kabinlerinin arkasında istediği oyu veriyor ve bu oylar demokratik bir şekilde sayılıyor. İleride bu paketten kaynaklanacak demokratik sorunların çaresi de halkın demokrasiye olan bu tutkusudur.



İkinci mesaj medyaya; özellikle de iktidara yakın medyaya; tek seslilikten hoşlanmıyorum. Her gün kısalan konuk listelerini çöpe at, farklı seslerin, eleştirilerin medyanda dillendirilmesine fırsat ver, her eleştiriyi düşmanlık olarak görmeyi bırak. Çünkü gazeteciliği bırakıp siyasi propagandiste dönmen, 24 saat “Evet” propagandası yapman beni etkilemiyor, ikna olmak istiyorum. Ekranlardan herkesi tehdit eden, parmak sallayan, hüküm veren tetikçileri geri çek, adil ol ve gazetecilik yap."



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin