Rakel Dink: Güvercin tedirginliğini kaldıralım

Hrant Dink, öldürülüşünün 10. yılında Agos gazetesinin eski binasının önünde, öldürüldüğü yerde anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Rakel Dink: Güvercin tedirginliğini kaldıralım

Anmada her sene olduğu gibi Hrant Dink'in yaptığı "Su çatlağını buldu" konuşmasının ses kaydı yayınlandı ve ardından eşi Rakel Dink konuşma yaptı.



Hrant Dink 2005 yılında yaptığı o konuşmada, "Biz Ermenilerin bu topraklarda gözümüz var. Var, çünkü kökümüz burada. Ama merak etmeyin, bu toprakları alıp gitmek için değil, bu toprakların gidip dibine girmek için" demişti.



Eşi Rakel Dink her yıl olduğu gibi Agos'un önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmaya "10 yıl. Dile kolay" diyerek başladı ve şöyle devam etti:



"10 yıldır neler neler oldu. Ah sevgilim. Malatya katliamı, İskenderun, Sevag Balıkçı, Roboski, Gezi Olayları, Suruç, Diyarbakır, Sur, Mardin, Nusaybin, Cizre, Şırnak, Tahir Elçi, Ankara, 15 Temmuz, Maçka, İzmir, Gaziantep, Ortaköy, Havaalanı ve Ortadoğu'daki savaş. Operasyonlar, terör, daha neler neler… Ülke kan gölüne döndü. Kimileri insan kanıyla duş yapmayı arzuladı. Ülkeyi bir karabasan sardı. İnsanlar korkar oldu, nefes alamaz hale geldi. Kişilikler ayak altına alındı. Onurlar kırıldı, küçümsendi."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin