Radyo programında ilginç anlar!

Karadeniz FM'de yayınlanan 'Gecelik' isimli programda ilginç bir konu gündeme getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Radyo programında ilginç anlar!

Deneyimli radyo programcısı Emre Tuncer’in sunduğu, Karadeniz FM’de canlı olarak yayınlanan "Gecelik" adlı radyo programında, internet üzerinden hayvan satışı vaadiyle dolandırıcılık konu edildi.



Hayvan satışı yapılan çeşitli internet siteleri ile kendine müşteri bulan bu dolandırıcıların, genellikle ender bulunan ve normal fiyatları 2000TL üzerinde olan hayvanların indirimli satışı üzerinden madurlarını kandırdığından bahsedilen radyo programında birbirinden ilginç anlar yaşandı. Bir dinleyicinin yönlendirmesi ile bu yöntemi kullanarak dolandırıcılık yapan bir kişiyi tesbit eden Emre Tuncer, canlı yayında dolandırıcıyı müşteri gibi arayarak konuştu.



Canlı yayında olduğunun farkında olmayan dolandırıcı, daha önceki madurlarını kandırdığı şekilde Emre Tuncer’i de kandırmaya çalıştı. Satış odaklı bir internet sitesinde ilan veren A.Y., ender bulunan shorhair kedi cinsi yavrulara sahip olduğunu ve piyasanın çok altında bir fiyata yavru kedilerini satmak istediğini söyledi. Kediyi ise mümkün olmamasına rağmen herhangi bir otobüs firması ile gönderebileceğini söyleyen A.Y., gönderim öncesi hesabına ön ödeme göndermesi gerektiğini söyledi. Rahatlığı ve soğukkanlılığı ile dinleyenleri sinirlendiren dolandırıcı, Emre Tuncer’in, dolandırıcının daha önce mağdur ettiği kişiler ile ilgili sorular sorması ile şaşkına döndü. Asıl şoku ise Karadeniz FM’de canlı yayında olduğunu öğrenince yaşadı. Paniğe kapılan A.Y. telefonunu kapattı.



Tekrar arandığında ise telefonunu kapattığı fark edildi. Yayının ilerleyen bölümlerinde ise yayına katılan bazı dinleyiciler, benzer durumu yaşadıklarını söyleyip, kendi hikayelerini anlattı. Özellikle asgari ücretle çalışan bir babanın kızının hayalini gerçekleştirmek için birikimini dolandırıcılara kaptırdığı ve otogarda kızıyla birlikte gelecek kediyi beklerken dolandırıldığını anladığı hikaye ise dinleyenleri göz yaşlarına boğdu. Suç şebekesinin stratejilerini ortaya koyan ve farkındalık uyandırma amacı ile gerçekleştirilen bu yayından sonra savcılığın harekete geçtiği ve derinlemesine soruşturmanın başlatıldığı ise diğer bilgiler arasında.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin