Radikal yazarından Yıldıray Oğur'a sert yanıt!

Ümit Kıvanç, Yıldıray Oğur'un büyük tepki toplayan o yazısına böyle cevap verdi...

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarından Yıldıray Oğur'a sert yanıt!

Radikal gazetesi yazarı Ümit Kıvanç, Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un Ankara katliamının ardından kaleme aldığı ve büyük tepki toplayan "Alçaklığın dünkü tarihi" başlıklı yazısına ateş püskürdü.



Yazısında, HDP ve muhalif gazetecileri hedef gösteren Yıldıray Oğur'un tespit ve iddialarına tek tek cevap veren Kıvanç, Oğur'un bu yazıyla iktidarı masum göstermeye çalıştığını belirtti.



İşte, Kıvanç'ın dikkat çeken o yazısı:



Alçaklığın bugünkü, dünkü, evvelsi günkü... tarihi



İktidar propaganda aygıtının gelmiş geçmiş en büyük alçaklıklarından biri olan ve aslında bizzat onların sınır tanımayan ahlâksızlığını ortaya koyan "kendileri yaptı" iddiasını tekrarlayana ne söylenebilir?



İktidar propaganda aygıtının az sayıdaki akıllı cengâverlerinden biri, Ankara katliamı üzerine, üzüntünün, acı paylaşmanın, başsağlığı havasının hiçbir yerine sızamadığı, ibretlik bir yazı yazdı: “Alçaklığın dünkü tarihi”. Hiçbir başlık, gerisindekilere bu kadar uygun düşmemiştir. Yalnız Yıldıray Oğur kendine haksızlık etmiş. Bu yazı nasıl olur da tek güne ait sayılır?



Oğur önümüze “olağan şüpheli”ler atarak başlıyor. Önce “Suriye istihbaratı” ve “cemaatçi savcı ve polisler”. Reyhanlı'da 55 cana mal olan patlamayla ilgili olarak “savcının elinde katliamın emrini Suriye İstihbaratı’ndan ‘Ebu Firas’ kod adlı Anas Asalieh'in verdiğine dair onlarca sayfalık tape, istihbarat notu, ifade var”mış.



Bir istihbarat işinde, “emri şu verdi” diye “onlarca sayfalık tape, istihbarat notu, ifade”! Ne ilginç! Mütemadiyen “emri bu verdi”, “emri bu verdi” diye konuşmuşlar.



Yazarın güçlü kanıtı şu: “Suriye’nin Türkiye’ye düşmanlığı açık, muhaberatın yapıp edebildikleri dünyanın malumu...”



İslâmcı zihin dünyasını manipüle etmek için bunlar yeterli kanıt. Bu zavallılığı iyi tanıyan Oğur gibiler bundan ekmek yiyor. Suriye devletinin görevlendirdiği iki canlı bombacının Ankara'nın göbeğine bombalarıyla gelip kendilerini uçurmuş olduğuna ihtimal vermemizi istiyor Oğur. Böyle olursa hükümetin sorumluluğu kalmayacak anlaşılan.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin