PTT 'HYBRIT MAIL' UYGULAMASINA GEÇİYOR

PTT Genel Müdürlüğü, basım ve dağıtımdan kaynaklanan gecikmeleri ortadan kaldıracak Hybrid Mail uygulamasına geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
PTT 'HYBRIT MAIL' UYGULAMASINA GEÇİYOR

Elektronik ortamda verilen fatura ve benzeri gönderilerin PTT tarafından en yakın yerde basılarak dağıtımına imkan veren uygulama, bu yıl başlayacak.


PTT Genel Müdürü Osman Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojik gelişmeleri yakından izlediklerini, posta hizmetlerinin sunumunda bu teknolojilerden yararlanarak, daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu kapsamda, Hybrid Mail projesi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Tural, Hybrid Mail hizmetinin 63 ülkede sunulduğunu, posta İdarelerinin yüzde 30'dan fazlasının bu hizmeti verdiğini söyledi.

Hybrid Mail uygulamasının, ''Kuruluşların postayı elektronik ortamda verip, posta idaresi tarafından bunun basılarak dağıtımının yapılması'' olarak tanımlandığını ifade eden Tural, bu uygulamanın sürekli postaya yayın ve iş veren müşterilerin ihtiyaçlarının daha efektif karşılanmasını sağladığını kaydetti.

Projeyle kurum, kuruluş ve özel kişilerin; PTT'ye verdiği fatura, sigorta poliçesi, banka ekstresi, tebrik, broşür, kutlama gibi toplu gönderilerin elektronik ortamda müşterilerden alınacağını bildiren Tural, bu gönderilerin varış yerine en yakın baskı merkezlerine yine elektronik ortamda iletildikten sonra basım ve dağıtımının yapılacağını ifade etti.

Hybrid Mail uygulamasının, gönderi sahiplerinin baskı işine zaman ayırması gereğini ortadan kaldıracağını vurgulayan Tural, artık fatura ve benzeri gönderilerin başka yerde basılıp, taşınması ve dağıtılmasının önüne geçileceğini kaydetti.

-''PAZARIN EN BÜYÜĞÜ İLE BAŞLAYACAĞIZ''-

Osman Tural, uygulamanın yıl sonuna kadar başlayacağını belirtti. İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, İzmir, Adana, Sivas, Afyonkarahisar, Erzurum ve Diyarbakır olmak üzere 8 ilde baskı merkezi ve bu işte kullanılacak ekipmanları kuracaklarını ifade eden Tural, şunları kaydetti:

''Uygulamaya ülkenin en büyük posta müşterisiyle başlayacağız. Türk Telekom ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türk Telekom ile anlaşmayı yapıp, Hybrid Mail uygulamasına geçeceğiz. Türkiye pazarının en büyüğü ile uygulamaya başlamış olacağız.

Toplamdaki bizim gönderi sayımız belli. Yıllık toplamda bir milyar 100 milyonun üzerinde gönderimiz var. Bunun yaklaşık 800 milyon adedi bu tür toplu gönderilerdir. Türk Telekom'un 21 milyon civarında aylık gönderisi var. Yıllık gönderisi de belli zaten. GSM şirketlerinin, bankaların hesap ekstreleri var. Yılda 800 milyon adet toplu gönderi kabulümüz söz konusu. Burada karlılıkla ilgili bir şey düşünmüyoruz, hizmet kalitesinin artırılmasını amaçlıyoruz.''

-''MAZERETİMİZ KALMAYACAK''-

Bu uygulamayla şirket ya da kuruluşların, 'gönderilerimiz zamanında teslim edildi mi' derdinden kurtulacağını vurgulayan Tural, ''Şirket yetkilisi, gönderi gecikince 'PTT'den kaynaklanıyor' diyor. Bizim görevlilerimiz, 'Daha dün bize verildi'' diyor. Hybrid Mail ile bu problem ortadan kalkacak ve PTT olarak bizim hiçbir mazeretimiz kalmayacak. Hem postadan hem de faturaların geç verilmesinden kaynaklanan gecikmeler ortadan kaldırılmış olacak. Dağıtımda etkinliği sağlamış olacağız. Dağıtımdan kaynaklanan sıkıntıların büyük bir bölümü azalmış olacak'' diye konuştu. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin