Praktiker, Türkiye pazarına dönüyor

Yabancı bir yatırımcı Praktiker Türkiye isim hakkını satın aldı.

Google Haberlere Abone ol
Praktiker, Türkiye pazarına dönüyor

2013 yılında dünyadaki iflas kararı nedeniyle Türkiye pazarından çıkma kararı alan Praktiker, isim haklarını satın alan Hollandalı bir yatırımcı ile Türkiye yapı market pazarına geri dönüyor. Praktiker’in sadece Türkiye isim haklarını alan Praktiker Retail Türkiye’de her şehirde mağaza açmayı hedefliyor.



Franchisee’leri “Biz sana 35-40 yıllık bilgi birikimini vereceğiz” diyerek destekleyeceklerini söyleyen yatırımcı firma danışmanı Hasan Yalçın “Mağazayı ürün grupları ile destekleyeceğiz. Anahtar teslim hizmet vereceğiz. Ulusal ve uluslararası satın almalar yapacağız” dedi.



‘BORÇLU KALINAN TEDARİKÇİ ÇALIŞMAYI KABUL ETTİ’



Praktiker’in Türkiye pazarından çıkışı oldukça sancılı olmuştu. Praktiker, birçok tedarikçisine borçlu kalmıştı. Bu borçlar hala ödenmedi. Borçlu kalınan tedarikçilere olan geçmişteki borçların muhattabının eski Praktiker olduğunu ifade eden Hasan Yalçın, “Biz Praktiker isim haklarını alarak yeni bir yapılanma yaptık. Durum üzücü ama bizim de yapabileceğimiz birşey yok. Sanırım eski borçlarla ilgili süreç de devam ediyor” dedi.



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Etiketler türkiye pazar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin