POWELL´A SIRTINI DÖNEN GAZETECİDEN DENİZ ARMAN´A YANIT

Powell´ın protesto edilişi gazeteciler arasında tartışmalara neden oldu. Adı bizde saklı olan ve sırtını Powell´a dönen gazetecilerden biri HABERTÜRK yazarı Deniz Arman´a yanıt yazdı..

Google Haberlere Abone ol
POWELL´A SIRTINI DÖNEN GAZETECİDEN DENİZ ARMAN´A YANIT

Sayın Deniz Arman,



Katılmadığınız bir konuda görüşlerinizi yazmak en doğal hakkınız. Size neden kızılsın veya meslek örgütleri protesto etsin ki? Bu yaklaşım herhalde sizin Powell'a sırtını dönenleri ille da 'Eylemci' olarak yaftalama önyargınızdan kaynaklanıyor. Sorularınızın yanıtına geçmeden önce yazınızda dikkatimi çeken bir noktaya değinmek istiyorum. "Mesleğe zarar verildiği" konusunda kendi düşüncelerinizi ortaya koyabilirsiniz.

Bunu hep beraber tartışırız da, ama "'kendilerine büyük zarar verdiler' kısmını anlayamadım. Bunu söylerken ne demek istiyorsunuz? ABD yanlısı basında barınamayacağımızı mı? Artık Amerikan Büyükelçiliği'nden vize alamayacağımızı, yeşil kart için müracatt edemeyeceğimizi falan mı? Acaba CIA
ajanları bizi kafamıza poşet geçirerek Küba"daki esir kampına mı götürürler? Bildiğiniz bir şey varsa söyleyin.



Sorularınızın yanıtına gelince:



1-Siz de çok iyi biliyorsunuz ki Powell gibi şahsiyetler kime mülakat vereceklerini rastgele seçmezler. Bu 'şanslı gazetecilerin' "eylem yapmamış" bile olsalar sıradan muhabirler olmayacağı çok kesin değil mi? Ama diyelim ki böyle bir şey oldu, tabii ki reddetmezdim. Ama ona şu soruları da sorardım:


'Yanmış çocuk ölülerini, ağzında emziği ile ölen bebeği, kaçışan masum insan ve hayvanları, yok olan bitkileri, bombalanan tarihi eserleri gördğünüzde neler hissediyorsunuz? Büyük amaçlarınızın bu sonuçlara değdiğini düşünüyor musunuz? Usama Bin Ladin nerede? Afganistan savaşını Ladin'i yakalamak gerekçesiyle başlatmıştınız. Ülkenizin bu konuda ulaştığı sonuç nedir? Irak'a demokrasi getirmekten söz ediyorsunuz. Amerika'nın tarihinde neden kanla bastırılmış pek çok



Ümit Davala cumhurbaşkanının önünde protesto edildiğinde neden eleştirmediniz. Davala"nın arkasında Bush yönetimi yok diye mi? Hem size ne oluyor anlayamıyorum. Eylemse eylem, neticede bireysel bir tercih. Siz de gelip çiçek atsaydınız. Biz kimseyi "niye yalakalık yapıyorsun"diye eleştiriyor muyuz?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin