Popüler oyunun şampiyonası İstanbul'da!

Point Blank'in uluslararası şampiyonası, 27-28 Eylül'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
Popüler oyunun şampiyonası İstanbul'da!

Dünya genelinde 70 ülkede 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online oynanan bilgisayar oyunu Point Blank’in 2010'dan bu yana yapılan uluslararası şampiyonalarının bu yılki ev sahipliğini Türkiye yapacak.



Dünyanın 10 ülkesinden en iyi oyuncuları/takımları bir araya getirecek Uluslararası Point Blank Şampiyonası (PBIC 2014), 27-28 Eylül'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. PBIC, Türkiye'de düzenlenecek ilk uluslararası e-spor şampiyonası olacak.



Etkinlikte ülkelerini temsil etmek için her yıl yaklaşık 3-5 bin takım yarışıyor. Turnuvaya, Güney Kore, Tayland, Endonezya, Rusya, Türkiye, Brezilya, Latin Amerika, Malezya&Singapur, Kuzey Amerika ve Filipinler katılıyor.



Toplam 5 günlük etkinliğin 2 gün sürecek şampiyona ayağında ziyaretçiler, oyuncular, mühendisler ve yerli ve yabancı medya mensuplarından oluşan yaklaşık bin 500 kişilik izleyici kitlesine çekilişlerle hediyeler dağıtılırken, turnuvanın yarışmaya katılan takımlarına verilecek toplam para ödülü ise 50 bin dolar olacak.



Şampiyonada birinciliği kazanan takıma 30 bin dolar, ikinciye 8 bin dolar, üçüncüye 3 bin dolar, dördüncüye 2 bin dolar, dereceye giremeyen takımlara teselli ödülü biner dolar ve seçilen "En Değerli Oyuncu"ya bin dolar verilecek. PBIC'nin ana sponsoru ASUS tarafından da katılımcılara 3D monitörler ve mini PC'ler hediye edilecek.



4. Ulusal Point Blank Turnuvası Büyük Finali'nde şampiyon olup, PBIC 2014'te yarışmaya hak kazanan Türk takımları Atanet Games ve Wild Fire oldu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin