Polisten tekbirle müdahale!

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle ekonomik batağa saplanan Hatay’da, bir yandan da Gezi gerilimi yükseliyor.

Google Haberlere Abone ol
Polisten tekbirle müdahale!

Armutlu halkı, eylemlerin ilk günü Abdullah Can Cömert’in gaz kapsülü ile öldürülmesi üzerine olayların daha da büyüdüğünü anlatıyor. Eylemlerin gerçekleştiği Gündüzler Caddesi esnafından ve aynı zamanda bir taraftar grubunun başında olan Gökhan Sultanoğlu’nun iddiaları vahim:



Polis bizi inanılmaz tahrik ediyor. Polis bize tekbir getirerek müdahale ediyor. ‘Sizi öldürmeye geldik’ diye bağırıyorlardı. Elektriği kestiler, sonra da ‘Mum söndü...’ diye hakaret ettiler. Bu söylemlere şahit olan gençlerin tepkilerini de anlamak gerekir. Gençler zaten işsizlik, soyutlanma, mezhepsel olarak karşılaştıkları hakaretler nedeniyle bu kadar tepkili.” 

İlk çatışmaların ardından mahallenin ileri gelenlerinin devreye girerek çatışmaya karşı mahalle girişine insan zincirleri kurduğunu anlatan Sultanoğlu, “Daha sonra mahallenin büyükleri ve sivil toplum örgütleri inisiyatifi ele aldı ve çatışma olmadan eylemler yapıldı. Ancak Ali İsmail Korkmaz’ın vefat haberi gelince yeniden olaylar başladı. Direnişin şiddetsiz bir şekilde sürmesi için elimizden geleni yaptık. İstemediğimiz bazı olaylar da oldu. Olaylar sırasında ara sokaklardan havaya ateş açıldı. Kimin nasıl yaptığını bilmiyoruz” dedi. 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin