Polemik kızıştı! Eski avukatından Elif Çakır'a sert tepki!

Sabah yazarı Elif Çakır ile eski avukatı Fidel Okan arasında başlayan 'Kabataş' polemiği devam sürüyor...

Google Haberlere Abone ol
Polemik kızıştı! Eski avukatından Elif Çakır'a sert tepki!

Geçtiğimiz günlerde yeniden alevlenen "Kabataş'ta başörtülü bir kadının Geziciler tarafından darp edildiği" iddialarına ilişkin tartışmada, saldırıya uğradığını iddia eden kadınla röportaj yapan gazeteci Elif Çakır'a eski avukatından sert tepki geldi.



Gezi Parkı protestoları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadının darp edildiği iddiasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Bir kadının Kabataş'ta "üstü çıplak göstericilerin saldırısına uğradığı ve bu saldırının görüntülerinin olduğu" yönündeki iddialarının asılsız çıkmasının ardından, bu iddiaları haber yapan bazı gazetecilere tepki gösterilmişti.



Son olarak da, saldırıya uğradığını iddia eden kadınla yaptığı röportaj Star gazetesi tarafından manşet olarak kullanan Elif Çakır'ın eski avukatı Fidel Okan, kişisel Facebook sayfasından bu olayın "kurmaca, düzmece" olduğunu, bir belediye başkanının gelini olan sözde mağdurun söylediği yalanın dilden dile büyüdüğünü söylemişti.



Bu açıklamalara tepki gösteren gazeteci Elif Çakır ise Twitter'dan Fidel Okan'ı kastederek, "Gezi Olayları sürecinde benim avukatlığımı yapmadı... Kanal D'nin 'görüntü' yayınlamasıyla kendisinden bana gelen teklif üzerine Fidel Okan'a vekalet verdim" dedi. 



Avukat Fidel Okan, Çakır'ın bu mesajı üzerine, Facebook hesabından yeni bir açıklamada bulundu.



'Kabataş yalanının görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra' Çakır'ın kendisini aradığını, telefonda feryat figan ağladığını söyleyen Okan, “İnsani olarak kendisine yardım edebileceğim bir konu olursa arayabileceğini söyledim… Hakaret eden bazı kişilere dava açmak istediğini söyledi bende dava açamayacağını ancak suç duyurusunda bulunabileceğini söyledim… Birkaç gün sonra Zehra Develioğlu'nun avukatının açıklama yaptığı gün telefonla görüştük. 'Bu kadın bir yalancı, kesinlikle seni kandırmış, burada yapılması gereken tek şey var. Suç duyurusunu bu kadın aleyhine yapalım… Çünkü ben bu kadının doğru söylediğine kesinlikle inanmıyorum. Hatta kadının avukatının beyanlarında bu olayın senin tarafından abartıldığı yönünde dolaylı ifadeler var' dedim…" ifadelerini kullandı.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin