PKK'lı Cemil Bayık, Washington Post’a makale yazdı!

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık’ın yazdığı makale Washington Post’ta yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lı Cemil Bayık, Washington Post’a makale yazdı!

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık’ın yazdığı makale Washington Post’ta yayımlandı. İngilizce yayımlanan makalede Bayık, "Şimdi Kürtlerle Türk devleti arasında barış zamanı, bu fırsatı boşa harcamayalım" dedi.



Bayık makalede Abdullah Öcalan için ev hapsi talebinde bulunarak ''Daha açık bir süreç için öcalan İmralı’dan çıkartılıp ev hapsine alınmalı” ifadelerini kullandı.



PKK'lı Bayık, makalede "Türk devleti ve Kürt halkı arasındaki çatışmada kritik bir dönemeçteyiz. Uzun zamandır devam eden ihtilafı kalıcı bir barışa dönüştürmek için bir fırsatımız var. Bu fırsatı heba edersek, bir kuşak daha yakalayamayabiliriz.'' ifadelerini kullandı.



Çözüm sürecine de değinen Bayık ''Mevcut sorunları ele alırken biz de kendi hatalarımızı yaptık. Kürt sorununun Erdoğan'ın partisi ile sadece diyalog yoluyla çözülebileceğini düşünecek kadar naiftik. Böylesine karmaşık ve iç içe geçmiş sorunları çözmeye çabalarken, Türkiye'nin tüm demokratik güçlerini dahil etme konusunda biz de daha fazla çalışabilirdik." dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin