Patron tazminatı ödemedi, gazeteci Hakan Gülseven tutuklandı!

Hakan Gülseven, tazminat cezası ödemediği için tutuklanarak cezaevine konuldu.

Google Haberlere Abone ol
Patron tazminatı ödemedi, gazeteci Hakan Gülseven tutuklandı!

Hakan Gülseven, Yurt Gazetesi patronu CHP’li Durdu Özbolat’ın 31 bin 500 liralık kesinleşen tazminat cezasını ödememesi sebebiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.



Gazeteci ve yazar Hakan Gülseven tutuklandı. Gülseven’in tutuklanma sebebinin Yurt gazetesindeki, gazetecilik faaliyetleri sebebiyle hakkında açılan tazminat davalarındaki cezaların ödenmemesi sonucundaki yakalama kararı olduğu belirtildi.



Gülseven’in tutuklanmasının gerekçesi ise, Yurt gazetesi patronu CHP’li Durdu Özbolat’ın 31 bin 500 liralık kesinleşen tazminat cezasını ödememesi. Çağlayan Adliyesinde yapılan işlemden sonra Gülseven, Maltepe Cezaevine sevk edildi.



Haziran'da da aynı gerekçeyle tutuklanmıştı



Hakan Gülseven Haziran ayında da aynı nedenlerle tutuklanmıştı. Gülseven hakkında, eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a yönelik hakaret iddiasıyla hakkında tazminat cezası hükmü bulunuyordu.



Gülseven, CHP eski Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Durdu Özbolat’ın sahibi olduğu Yurt Gazetesinde yer alan yazısına yönelik açılan davanın sonucu olarak mahkum edildiği tazminatı gazete yönetiminin ödemeyi gerçekleştirmemesi sebebiyle Burhaniye Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti.



Gülseven, daha önce de sosyal medya hesabından gazete yönetiminin ödeme yapmadığını ve hapse girme ihtimali olduğunu belirtmişti. Durdu Özbolat da daha önce çalışanların maaşını ödememesiyle gündeme gelmişti.



Haziran ayındaki tutuklanmasında Odatv'ye bilgi veren Hakan Gülseven'in avukatı Deniz İpek, Gülseven'in tutuklanmasına neden olan tazminat cezasının 7 bin TL olduğunu belirterek "Para yatırılmayınca 350 gün hapis cezasına dönüştü" demişti.



Yurt Gazetesi'nin sahibi Durdu Özbolat'la görüştüklerini aktaran İpek "Özbolat yatırmayacağım demiyor. Bugün yatıramam diyor. Belki yarın yatırabilir. Bu, Hakan Gülseven'in tek davası değil. Buna benzer 9 ceza davası daha var. Toplamda aşağı yukarı 60 - 70 bin TL tazminat cezası var" ifadelerini kullanmıştı.



Daha önce arkadaşları ödemişti



Hakan Gülseven, okul arkadaşlarının para cezasını ödemesi sonucu tahliye edilmişti. Şimdi ise, Yurt gazetesinin patronu CHP’li Durdu Özbolat’ın tazminatı ödeyip ödemeyeceği Gülseven’in ne kadar tutuklu kalacağı belirsiz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin