Parayı internette aradılar

Yandex, ABD doları ve altın fiyatlarında önemli değişikliklerin olduğu Aralık 2014 ve Ocak 2015 dönemlerinde yatırım araçlarına dair aramaları analiz etti.

Google Haberlere Abone ol
Parayı internette aradılar

Arama motoru Yandex, geride bıraktığımız ocak ayında arama motorundan en çok aranan yatırım araçlarını paylaştı. 



Finans dünyası için epey hareketli geçen Ocak 2015'te yatırım ve finans konulu aramaların genelinde %22'lik bir artış gözlendi. Aralık 2014 ile Ocak 2015 dönemlerinde yapılan aramalar kıyaslanarak elde edilen veriler ışığında, hakkındaki aramalar en çok artan yatırım aracı ise %38'lik artışla euro oldu. Yapılan aramalardaki artışa göre euro’yu %31'lik artış oranıyla faiz ve %27'lik oranla altın takip etti. Son dönemde büyük yükseliş gösteren dolar ile ilgili aramalardaki da artış ise ile euro, altın ve faizin gerisinde kaldı. Hisse senetleri ile ilgili aramalar da aynı dönemde artış gösterdi.



Altın Arayanlar Neleri Merak Ediyor?



Verilere göre Yandex'in arama motoru üzerinden altın arayan kullanıcılar öncelikle altın fiyatlarını, altın piyasasını ve altın hakkındaki yorumları araştırdı. Çeyrek altın ve gram altın fiyatları en çok aranan altın seçenekleri olurken, Kapalıçarşı'daki fiyatlar da altın hakkında en çok merak edilenler arasına girdi.



Faiz de En Çok Arananlar Arasında



Yandex'in Aralık 2014 ile Ocak 2015'i kıyasladığı verilere göre kullanıcılar faiz konusuna da yoğun ilgi gösterdi. En çok konut kredisi için faiz oranlarını araştıran kullanıcılar, faiz hesaplama ve banka faiz oranlarını da kontrol etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin