Özgür Gündem'in 3 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni'ne daha soruşturma!

'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan Sebahat Tuncel, Erol Önderoğlu ve Celalettin Can hakkında da soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özgür Gündem'in 3 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni'ne daha soruşturma!

Özgür Gündem Gazetesi'nin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan HDP İstanbul eski Milletvekili Sebahat Tuncel, RSF Türkiye Temsilcisi gazeteci Erol Önderoğlu ve 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can'a soruşturma açıldı. Bunlarla birlikte soruşturma sayısı 15'e yükseldi.



Tuncel, soruşturmaya tepki gösterdi. Soruşturmanın dayanışma eyleminin ne kadar önemli ve hayati olduğunun da göstergesi olduğunu belirten Tuncel şöyle konuştu:



"Türkiye'de basının üzerindeki baskıların boyutunu göstermesi açısından da dikkat çekici bir durum. Tüm baskılara rağmen özgür basın geleneğini savunan demokrasi, özgürlükleri savunanlar var bunun için mücadele eden gazeteciler var. Bu dayanışma kırılamaz. Ben bir yurttaş olarak doğru haber alma hakkımın baskı altına alınmasına karşı yayın yönetmenliği görevini yürüttüm. Bu Özgür Gündem'i okuyan insanlara yönelik de bir baskıdır. Yaptığı her haberi soruşturma konusu yapan bu zihniyete karşı dayanışma devam edecektir.”



Toplam 15 kişiye soruşturma



Daha önce Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına destek verenErtuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez, Melda Onur, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Eşber Yağmurdereli, Ragıp Duran, Nurcan Baysal, Ömer Ağın, Ahmet Abakay’a da soruşturma açılmıştı. (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin