Özel tiyatrolara rekor destek!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, bugüne kadar bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özel tiyatrolara rekor destek!

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, 2013-2014 sanat sezonunda, özel tiyatrolara sağlanan yardımlar için bu zamana kadarki en yüksek başvurunun yapıldığı belirtildi. 



Başvuran özel tiyatro sayısının 390 olduğu bildirilen açıklamada, bunun 106'sının profesyonel, 47'sinin çocuk oyunu, 176'sının amatör ve 61'inin de geleneksel tiyatrolar kategorisinde bulunduğu vurgulandı.



Başvuruların, Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan'ın başkanlığında, Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Güzel Sanatlar Genel Müdür Vekili Dr. Murat Salim Tokaç, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Mustafa Kurt, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık-Dramaturji Anasanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, oyun yazarları Refik Erduran ve Turgay Nar'dan oluşan Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendiği ifade edildi.



Değerlendirme Komisyonunca, Türk tiyatrosunu bütün yönleriyle desteklemek amacıyla, son yıllarda olduğu gibi Türk oyun yazarlarının eserlerine öncelik verildiği, profesyonel tiyatrolar kategorisinde yardım yapılması uygun görülen projelerden Türk oyun yazarlarına ait olanlarına bütçe imkanları çerçevesinde ek bir maddi katkı yapılması sağlandığı aktarıldı.



Değerlendirme Komisyonunun, bir sanat sezonunda desteklenen en fazla özel tiyatro sayısı olan 221 özel tiyatronun projesine bugüne kadar bir sanat sezonu için dağıtılan en yüksek miktar olan 4 milyon 312 bin lira ödeneği verdiği kaydedildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin