Oyunu gerçek sandı, oyuncunun üzerine yürüdü

İzmir'de bir tiyatro gösterisi gerçek sanılınca tansiyon yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Oyunu gerçek sandı, oyuncunun üzerine yürüdü

İzmir'in Buca ilçesinde, karısına şiddet uygulayan bir kocanın canlandırdığı tiyatro oyununu, yoldan geçen bir vatandaş gerçek sanınca 'sen bir kadınla nasıl konuşuyorsun' diyerek amatör tiyatrocunun üzerine yürüdü. Kadınların araya girmesiyle vatandaş zor sakinleştirildi.



Buca Kent Konseyi üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Bucalı kadınlar ile birlikte düzenlenen yürüyüşte "Kadına şiddete hayır" diye haykırdı. Kadınlar yürüyüş boyunca, "Kadın döven erkek değildir", "Haklı şiddet yoktur" gibi sloganlar attı. Forbes Sevgi Yolundaki yürüyüşe, vatandaşlar da ilgi gösterdi.



TİYATRO OYUNUNU YANLIŞ ANLADI



Program kapsamında, anfitiyatro da "Kadına Şiddeti" anlatan mini bir tiyatro oyunu gösterisi yapıldı. Karısına şiddet uygulayan bir kocanın canlandırıldığı tiyatro oyununu, yoldan geçen bir vatandaş gerçek sanınca ‘Sen bir kadınla nasıl konuşuyorsun’ diyerek kent konseyinin amatör tiyatrocunun üzerine yürüdü. Oyuncuya tepki gösteren vatandaşı, alanda bulunan kadınlar sakinleştirmeye çalıştı. Olayın gerçek değil bir tiyatro gösterisi olduğunu anlayan vatandaş, alandakiler tarafından duyarlılığından dolayı alkışlandı.



Panelde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Biz, yaşadığımız kenti güzelleştirmeye, ülkeyi özgürleştirmeye, demokratikleşmeye, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya, yol açmaya, alt yapılar yapmaya, binalar, spor ve kültür aktiviteleri yapmaya çalışıyoruz. Ancak biz, hâla ülkede iki cinsiyetin birbiri ile olan ilişkisini tartışıyorsak, onların aldığı hizmetlerin, yolda, suda, adalette, hak ve hukukta hala dengeli dağıtılmadığını konuşabiliyorsak, ne kadar geniş yollarımız, parklarımız, spor alanlarımız olursa olsun, o ülkede huzur, adalet, özgürlük ve o ülkede yaşam yoktur demektir" dedi. Birlik ve beraberliğe dikkat çeken Piriştina, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Lütfen bu günün sonunda bir sonuç alamamış gibi hissetmeyin. Bizi ayrıştırmaya, alınan hizmetlerde ötekileştirmeye ve daha sonra bunu cinsiyetten çıkarıp bölgelere yaymaya ve birbirimizi birbirimize düşürmeye, kardeşi kardeşe vurdurmaya kadar giden bir zihniyete karşı yürüdünüz. Bugün soğuğa, iktidar baskılarına rağmen siz duruşunuzu korkmadan sergileyebiliyorsanız, hepinizi yürekten kutluyorum. Ben inanıyorum ki ülkede, bölgeler arası eşitlik, kadın ile erkeği ve hayatı eşitlersek, özgürleştirirsek, hayatı adaletli paylaşırsak zaten hiçbir sorunumuz kalmayacaktır." (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin