ÖSYM İNTERNETTE YANLIŞ BİLGİ VERDİ

ÖSYM'nin sitesinde '16 ilde yapılacak' denilen kamu personeli dil sınavı dün Ankara ve Lefkoşa'da yapıldı. Adaylar doğru bilgi için 45 YTL ödedi.

Google Haberlere Abone ol
ÖSYM İNTERNETTE YANLIŞ BİLGİ VERDİ

Mayıs dönemi Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) dün 57 bin 553 kişinin katılımıyla Ankara ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Ancak ÖSYM'nin web sitesindeki 'KPDS ile ilgili sorular' kısmında yazan 'Sınav her yıl mayıs ve kasım aylarında, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve Lefkoşa'da yapılmaktadır' bilgisi adayları mağdur etti.
Sınav ücreti olan 45 YTL'yi yatırmadan kılavuz alamayan adaylar, kılavuzu aldıklarında ise sınavın sadece Ankara ve Lefkoşa'da yapılacağını öğrendi. Sınava girmek için verilen 45 YTL ücretin dışında Ankara'ya gitmek için harcanan yol parası da hesaba katılınca sınavın astarı yüzünden pahalıya geldi. Çünkü sınav sonrasında başarılı olanlara aylık 7 ile 19 YTL arasında dil tazminatı veriliyor.
Sınava girenler önceki yıllarda önce kılavuz alındığını, daha sonra sınav ücretinin yatırıldığını söyledi. KPDS'ye yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen kamu kuruluşlarında çalışanlar, araştırma görevlisi olarak görev alacak lisans programlarının son sınıf öğrencileri ile son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler ve yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler katıldı. Adaylar Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish Dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Yunanca dillerinde sınava girdi. RADİKAL www.radikal.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin