ÖSS SORU VE ÖRNEKLERİ İNTERNETTE

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), adayların merakını gidermek için 2006-Öğrenci Seçme Sınavı'ndan (ÖSS) itibaren uygulamaya konulacak yeni sistemde, sınavda yöneltilecek soru örneklerini internetten yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
ÖSS SORU VE ÖRNEKLERİ İNTERNETTE

ÖSYM'nin, www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanan sorular, adaylara yeni sistemde hangi alanlarda hangi tip soruların yöneltileceği konusunda ipucu vermeyi amaçlıyor.


İnternette, sınavın ilk bölümünde tüm adayların yanıtlamak zorunda oldukları Türkçe testi, Sosyal Bilimler-1 testi, Matematik-1 testi ve Fen Bilimleri-1 testi ile adayların seçmek istedikleri alanlara göre yanıtlamak zorunda oldukları Edebiyat ve Sosyal Bilimler testi, Sosyal Bilimler-2 testi, Matematik-2 testi ve Fen Bilimleri-2 testi yer alıyor. Bu testlerde 10 soru örneği veriliyor.



ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu soru örneklerine dayanarak testlerle ilgili hiçbir genellemeye gidilmemesi gerektiğini vurgulayarak, ''Sınavdaki testlerde bunlara benzer soruların yanı sıra farklı tipte ve zorlukta sorular da bulunabilecektir'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin