Orman yangınları bu sistemle azaldı!

Bu sistem ile orman yangınların büyümesinin önüne geçildi...

Google Haberlere Abone ol
Orman yangınları bu sistemle azaldı!

Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, Arvento ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2007'den beri yürüttüğü "Yangın yönetim Sistemi" ile orman yangınların büyümesinin önüne geçildiğini belirtti.





Hıncal yaptığı açıklamada, şirketin Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 2007'den beri "Yangın Söndürme Sistemi" adlı bir sistemi uyguladıklarını belirterek, "Orman Genel Müdürlüğü'nün 2007 yılından bu yana kullandığı sistem ile orman yangınları on-line olarak takip ve kontrol edilebiliyor. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 5 bin araçta bulunan takip cihazları ve özel yangın yönetim yazılımı sayesinde yangınlar bilgisayar ortamında ve coğrafi bilgi sistemleri ile entegre olarak yönetiliyor. Sistem sayesinde ekipler yangın bölgesini, bölge üzerindeki ve yakınındaki yer ekiplerini, arazi ve hava araçlarını anlık olarak görebiliyorlar" dedi.





2 milyon TL yatırım ile hayata geçirilen projenin 6 yılda devletin 60 milyon TL tasarrufuyla sonuçlandığını kaydeden Hıncal, "Arvento markası ile Türkiye'nin yanı sıra 23 ülkede daha faaliyet gösteriyoruz ve şirketimizin büyüme sürecinde yurt dışı operasyonları önemli bir yer tutuyor. Bu sene Avrupa genelinde 31 ülkeden 17 bin şirketin katıldığı Avrupa İş Ödülleri'nde binlerce şirket arasından sıyrılarak kendi kategorimizde "Avrupa'nın En Başarılı Şirketi' seçildik. Sistemlerimiz Arap Yarımadası'ndan Avusturya'ya, Azerbaycan'dan Moldova'ya uzanan geniş bir coğrafyada kullanılıyor. Şu anda yüzde 25 olan yurt dışı satışlarının ciromuzdaki payını 3 yıl içerisinde yüzde 50'e çıkartmayı hedefliyoruz. İmza attığımız yeni stratejik ortaklıklar ile özellikle Avrupa, Orta Doğu, Arap Yarımadası ve Türk Cumhuriyetleri bölgelerinde güçlenmeye devam ediyoruz" dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin