'Örgütün medya ayağını biliyorum' diyen tanığa dava!

'Yalan beyan, iftira, hakaret' suçlarından yargılanmasına karar verildi...

Google Haberlere Abone ol
'Örgütün medya ayağını biliyorum' diyen tanığa dava!

Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi, KCK,  Erzincan ve Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürülmesi gibi davalarda gizli tanık ifadelerine dayandırılarak birçok kişi suçlanmış ve cezaevine girmişti.



Bu yargılamalarda tartışma konusu olan ‘gizli tanıklarla’ ilgili 2012 yılında mağdurlar ve avukatlarında suç duyurularında bulunulmuş ve hem İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturmalar açmıştı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Genel Soruşturma Bürosu’nun üç yıl yürüttüğü soruşturmalarda ilk olarak  Ergenekon davasının gizli tanıklarından ‘Mart’ın yargılanmasına karar verildi. Gizli tanık Mart, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen Ergenekon davasının 1 Kasım 2012 tarihli duruşmasında “Ergenekon’un medya ayağını biliyorum” iddiasında bulunup bazı kişiler aleyhine ifade vermişti. İfadelerde adı geçenlerin ‘yalan beyan, iftira ve hakaret’ suçlamasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştı.



KORUMASI KALDIRILDI 



Savcılık, gizli tanık Mart’ın korumasının kaldırılarak kimlik bilgilerinin tespiti için özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının sonra Ergenekon davasını devralan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de talebi inceleyerek gizli tanık Mart’ın koruma kararının kaldırılmasına, hakkında kamu davası açılmasına hükmetti. Savcılık önümüzdeki günlerde tanık koruma programı görevlilerinden bilgileri alarak sanık sıfatıyla gizli tanık Mart’ın ifadesini alacak.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin