Operasyon haberlerinde hangi kanal öne çıktı?

Sina Koloğlu yolsuzluk skandalında haberleriyle öne çıkan kanalı yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Operasyon haberlerinde hangi kanal öne çıktı?

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde Türkiye'yi sarsan operasyonda, haberciliği ile öne çıkan kanalın Halk TV olduğunu yazdı.



Gezi olaylarındaki gibi kanalın gün boyu haber yaptığını belirten Koloğlu'nun köşe yazısı şu şekilde:



"RAHMİ AYGÜN’DEN ETİK HABERCİLİK



Bir “operasyon” zamanı  daha yaşıyoruz. İddialar havada uçuşuyor. Böyle dönemlerde “kim kime dum duma” olur. Haber bültenleri de bu gazla  zaman zaman “kime nasıl laf  attık” halini alabilir.



Halk TV, yolsuzluk   soruşturması kapsamındaki gözaltılarla ilgili haberleri  gün boyu devam ettiren   kanallardan biri oldu.



Haber kanalı, Türkiye gibi her an gündemi değiştiren bir ülkede normal yayını kesmek zorunda kalmalı. Bizde olmuyor nedense! Kim gözaltında, kimle ilgili ne iddialar var, perde arkası vs. ekrana yansımıyor.



Gezi olaylarında olduğu gibi devamlılık gösteren haber kanalı olarak Halk TV yine öne çıktı. Yayınları ekranın deneyimli spikerlerinden Rahmi Aygün sunuyor, önüne sürekli yeni bir gelişmenin haberi geliyordu.



Bunlardan biri Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’yla ilgiliydi. Gözaltına alındığı söyleniyordu. “Trabzonspor başkanı dememek lazım, iş adamı İbrahim Hacıosmanoğlu” diyerek hani hep sözünü ettiğimiz “etik habercilik” adına örneği bizlere sundu. Trabzonspor’u bu işin uzağında tutmak, canlı yayında anlık bir refleksle bunu dile getirmek galiba, “Haber sunmak nasıl olmalı?” sorusuna en güzel cevaptı."



Köşe yazısının devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin