Onur ödülü Melih Aşık'ın oldu!

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması’nda 18 gazeteci Hasan Tahsin’i Anma gününde ödüllerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Onur ödülü Melih Aşık'ın oldu!

Bu yılki Hasan Tahsin Onur Ödülü’nün sahibi ise usta gazeteci Melih Aşık oldu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması’nda dereceye girenler törenle aldı. İzmir Basın Müzesi’nin de aynı alanda bulunduğu tarihi Aziz Vukolos Kilisesi’nin içinde düzenlenen törende, 11 dalda 18 gazeteci ödül aldı. Geçen yıl ilk kez Ayşenur Arslan’a verilen Hasan Tahsin Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi ise Milliyet Gazetesi yazarı, usta gazeteci Melih Aşık oldu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İGC yönetim kurulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine; CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Nurettin Demir, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yarışmanın büyük jüri üyelerinden Yurt Gazetesi yazarı Nahit Duru, Sabah Gazetesi editörü Mustafa Kemal Özuğur, gazeteci Çetin Gürel, Elvan Feyzioğlu’nun yanı sıra usta gazeteci Necati Zincirkıran, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İGC üyeleri, gecenin onur konuğu gazeteci Melih Aşık ve çok sayıda davetli katıldı. 



SERTEL: HASAN TAHSİN’İN TORUNLARIYIZ



Törenin açış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Hasan Tahsin’in İzmir’in ve Türkiye’nin onuru olduğunu vurguladı. Hasan Tahsin’in torunları olmaktan gurur duyduklarını belirten Atilla Sertel, “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. 15 Mayıs, Hasan Tahsin’in emperyalizme karşı attığı ilk kurşunun sonucunda bağımsız, demokratik bir Türkiye yaratılması yolundaki mücadelenin onur günüdür. Hasan Tahsin, gazeteciliğinin yanı sıra yurt sevgisi ve sevdasıyla dolu, ülkenin yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık savaşında ilk kurşunu atan yürekli bir isimdir.  Hasan Tahsin, Cemiyetimiz ve İzmir için bir simge ama Türkiye için de çok önemli bir isim. Onun torunları olmaktan övünç duyuyoruz”



Hasan Tahsin Onur Ödülü’nün bu yıl Melih Aşık’a verildiğini hatırlatan Başkan Sertel, “Melih Aşık, çok uzun yıllardır çizgisinden hiç ayrılmadan, söylemek istediklerini eğmeden, bükmeden dile getiren bir gazeteci. Jüri’nin ve yönetim kurulu üyelerimizin oybirliğiyle verdiği onur ödülü aslında bizim onurumuzdur” dedi. 



Törende söz alan Yurt Gazetesi yazarı ve yarışmanın Jüri Başkanı Nahit Duru da, “Ben Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nın Jürisi’nde bulunmaktan büyük onur duydum. Bu onuru yaşamım boyunca taşıyacağım” dedi. 



KOCAOĞLU: İZMİR’İN SIFATI BELLİDİR



Daha sonra söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, ödül alanları tebrik ederek başladığı konuşmasında, İzmir’e bir takım sıfatlar yakıştıranlara değindi. Kocaoğlu, şunları söyledi:



“Bildiğiniz gibi özellikle son yıllarda bazı kişiler, İzmir’e hep belli sıfatlar yüklüyorlar. İzmir’in sıfatı bellidir. Eğer İzmir’e bu sıfatları yükleyenler; 15 Mayıs 1919’u ve Hasan Tahsin’i bilmiyorlarsa, eğer 9 Eylül’ü – ülkenin kurtuluşunu- bilmiyorlarsa, tarihi şöyle bir gözden geçirmeden İzmir’e sıfat yüklüyorlarsa bu onların bilgisizliğindendir. İzmir’in sıfatının ne olduğunu, İzmir’in nasıl bir kent olduğunu hepimiz biliyoruz. İzmir, Türkiye’nin en demokratik, en hoşgörülü, en çağdaş kentidir. Ama aynı zamanda sorgulayan bir kenttir İzmir. Mücadele eden bir şehirdir. Ve Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan sapmayan bir kenttir. İzmir’in sıfatı bellidir.” Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gecenin ilk ödülü, Hasan Tahsin Onur Ödülü Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık’a İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından takdim edildi. 



AŞIK: İGC VE SERTEL ÖNDER OLDU



Ödülünü Kocaoğlu’nun elinden alan Melih Aşık, çok büyük onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:



“Herkesin gıpta ettiği, en demokratik, en özgür ve sorgulayan kentte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.  Bu ödül benim için çok büyük bir onurdur. Çünkü İzmir Gazeteciler Cemiyeti gerçekten benim için şu anda gazetecilerin ve mesleğin onurunu savunmakta en dik duran, yürüyen kuruluştur. Cemiyet Başkanı sevgili Atilla Sertel’i özellikle kutluyor ve alkışlıyorum. 45 yıldır gazeteciyim. Atilla Sertel, bugüne kadar benim gördüğüm gazeteci cemiyet başkanları arasında en önde yürüyen isim oldu. Tutuklu gazetecileri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Biz İstanbul’da olduğumuz halde çok sık gidemedik bu duruşmalara. Atilla, İzmir’den kalkıp İstanbul’a geldi. Sekizer, onar kişilik guruplarla ayda bir tutuklu meslektaşlarımızı ziyaret etti. Birçok kimsenin yapamadığını yaptı ve 100’ün üzerindeki gazeteciyi tutuklu gazetecilerle buluşturdu. Bende ilk defa Atilla’nın organizasyonuyla gittim Silivri’ye. Cemiyet başkanlarının belli görevleri vardır ve onların dışına genelde çıkmazlar. Ama Atilla Sertel, bu görevlerin dışında çok önemli ve anlamlı bir görev üstlendi, farkını ortaya koydu. Tutuklu meslektaşlarımız için verilen mücadelede önder oldu. O nedenle Türkiye’nin önde gelen basın meslek örgütlerinden İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hasan Tahsin Onur Ödülü’ne layık görülmek, benim için ayrı bir onurdur."



Melih Aşık’ın Onur Ödülü’nün takdim edilmesinin ardından yarışmada dereceye giren 18 gazetecinin ödülleri verildi. 



2012 Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması’nda ödül alanlar şöyle:



HASAN TAHSİN ONUR ÖDÜLÜ:



Melih Aşık (Milliyet Gazetesi yazarı)





Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması ödül kazananlar;



HABER ÖDÜLÜ



Figen Bican NEDİM ÇAPMAN ÖDÜLÜ 9 Eylül Gazetesi (İzmir’in orta yerinde Ortaçağ eğitimi)



GÜNCEL YAZILAR ÖDÜLÜ



Mustafa Yılmaz  HALİL HİLMİ ÇINAR ÖDÜLÜ Milliyet Ege (Jeotermal suyu doğalgaz ısıtacak)



ARAŞTIRMA-İNCELEME ÖDÜLÜ



Yaşar Aksoy 9 Eylül Gazetesi (İzmir’i kim yaktı?)



FOTOĞRAF ÖDÜLÜ



Mehmet Emin Al NECLA ÇAPMAN ÖDÜLÜ 9 Eylül Gazetesi (İzmir’de Nükleer Kabus)



SPOR FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ



Adil Özsüer Medyaspor (Şeytanda Tayfur şoku)



SPOR HABERİ ÖDÜLÜ



Şerafettin Çıracı  Yeni Asır Gazetesi (Şeytanın tarihi haraç mezat)



Mehmet Demirpolat JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ Yeni Asır Gazetesi (Mucize Dönüş)



RADYO - TV HABER ÖDÜLÜ 



Şeyda Burcu İkiz İDİL ÖZTAMER ÖDÜLÜ Kanaltürk (5 yıldır hastanede yaşıyor)



RADYO - TV PROGRAM ÖDÜLÜ 



Zekiye Ergün GÜRSU ARAT ÖDÜLÜ TRT Belgesel (Ahşabın Tuzu)





Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması



HABER ÖDÜLÜ



Görkem Türkyılmaz   YAŞAR SEZGİNER ÖDÜLÜ Yeni Asır Gazetesi (Peçeli soygunu şüphe önledi)



ARAŞTIRMA- İNCELEME ÖDÜLÜ



Saadet Erciyas kentyasam.com (İzmir’in unutulan bağış uçakları)



RÖPORTAJ ÖDÜLÜ



Ekin Belce Altay FETHİ DOĞAN ÖNER ÖDÜLÜ Univers Gazetesi (Her savaşın mağlubu: Mülteciler)



FOTOĞRAF ÖDÜLÜ



Canan Düzdol NİZAMETTİN BEDİR ÖDÜLÜ 9 Eylül Gazetesi (Fesli kara çarşaflı açılış)



SAYFA DÜZENİ ÖDÜLÜ



Gökçe Akçay  YAŞAR TUFAN AKSOY ÖDÜLÜ Milliyet Ege (11 Aralık 2012 tarihli 6 ve 7. sayfa)



SPOR HABERİ ÖDÜLÜ



Burak Hakerler Yeni Asır Gazetesi (Çocukları için antrenör oldu)



SPOR FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ



Görkem Türkyılmaz Yeni Asır Gazetesi (Efe’nin ödü koptu)



RADYO – TV HABER ÖDÜLÜ



Ezgi Saraçoğlu Kanal 35 (Nereye Gideceğiz)



RADYO – TV HABER PROGRAM GÖRÜNTÜ ÖDÜLÜ



Ferruh Serçe İhlas Haber Ajansı (Acemi sağlıkçılar)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin