Online muhabirlik dönemi başlıyor

Dijital çağın öncüsü tartışmasız olarak sosyal medya ağları...

Google Haberlere Abone ol
Online muhabirlik dönemi başlıyor

Bireysel habercilik kavramını mobilde temsil eden Hoodcast, kullanıcılarını birer muhabire dönüştürerek sosyal medyada haber paylaşımını en etkin düzeye taşımayı hedefleyen bir platform olarak karşımızda.



İnsanlar her gün yenilenen ve sayıları artan sosyal ağlarda sayısız paylaşımda bulunmakta. Ancak bugüne kadar hiçbir sosyal medya oluşumu, temellerinde yatan ‘paylaşım’ anlayışı içerisinde haber olgusunu etkin bir şekilde sunmayı başaramadı.



İki genç Türk girişimci; Hayati Güvence ve Enes Kılıç ile onlara her konuda danışmanlık yapan Kamil Buğra Rodoper tarafından hayata geçirilen lokasyon tabanlı haber paylaşım platformu hoodcast,  haber yazmak ve paylaşmak için kullanıma hazır.



Bir buçuk yıllık bir çalışmanın meyvesi olan hoodcast, tamamen haber paylaşımına odaklanan,  bunu hiçbir coğrafi sınır tanımadan ve ilk elden en hızlı şekilde  sunan bir mobil uygulama.  Hoodcast’te sadece bir fotoğraf ve kısa bir açıklama ile oluşturacağınız haberiniz, saniyeler sonra tüm dünyada gösterimde olacak.



Hoodcast, yerelden genele doğru ilerleyen lokasyon ayarı  çubuğu’ ile de  kullanıcılarının bulundukları sokaktan başlayarak tüm dünyadaki en güncel haberlere ulaşma imkanı sunacak.



HOODCAST İLE HABERİNİZ TÜM DÜNYAYA ULAŞACAK 



Hoodcast, milyonlarca insanın çeşitlli sosyal ağlarda yaptığı sayısız haber paylaşımını, bu ağlardaki paylaşım kalabalığından çekip çıkartmak istiyor.



Sosyal ağlardaki paylaşım kirliliği ve sınırlamalar, bir milyarı aşkın insanın ürettiği içerikleri yalnızca arkadaş çevresiyle sınırlı bırakıyor, üretilen bir haberin yayılma hızı, arkadaş çevrelerinin genişliği ve paylaşım miktarına bağlı olduğu için son derece yetersiz  kalıyor.



İnsanlar, haberleri üreten ilk kaynaklara geri dönmekte sıkıntı yaşıyor, bir haberin popülerliği insanlar tarafından değil, belli çevreler ve kaynakların yönlendirmesiyle belirleniyor.



Hoodcast, internette ve mobil dünyada yer alan herkese, haberlerini ‘anında’ dünyanın dört bir yanındaki insanlara sunma imkanı verdiği gibi, haber yapma isteğini tetikliyor.



HOODCAST’İN SUNDUĞU FONKSİYONLAR



Hoodcast, kullanıcıların haber ürettiği ve haberleri takip ettiği bir sistem olarak geliştirildi.



CAST olarak adlandırılan haberlerin üretildiği hoodcast, kullanıcılarına haber üretmeleri ve haber takibi için şu ana fonksiyonları sunuyor:



· Slidebar’ın (haber filtre çubuğu) özelliğinden faydalanarak, castleri yerelden genele takip edebilirsiniz,



· Herhangi bir CAST'i favorite edebilir, tanık olduysanız witness (tanık)edebilir veya onun hakkında yorumda bulunabilirsiniz,



· Her CAST'in detaylı lokasyonunu uygulamanın harita özelliğinden faydalanarak görebilir ve yol tarifi alabilirsiniz,



· En önemlisi, haber niteliği taşıdığını düşündüğünüz durumu kolayca cast edebilirsiniz.



MUHABİRLER İÇİN DİJİTAL KILAVUZ

hoodcast içerisinde, yeni kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı bir kılavuz da bulunuyor.



Bu kılavuzda Cast’in ne olduğu, nasıl yapıldığı, iyi ve kötü cast örnekleri, haberlerin denetlenmesi ve engellenmesini gerektiren durumların neler olduğu ayrıntılı bir şekilde açıklanıyor.



Teknolojinin gelişmesiyle haber yazmak ve paylaşmak için pratik ve yenilikçi bir mobil uygulama olarak internet dünyasına giren Hoodcast, muhabirlerini bekliyor.



Hoodcast’i AppStore’dan indirmek için: 

https://itunes.apple.com/us/app/hoodcast/id544303874?



Ntvmsnbc


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin