Ömer Koç'un sergisine çirkin saldırı!

Bir grup, Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki Ömer Koç koleksiyonuna saldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Ömer Koç'un sergisine çirkin saldırı!

Melih Fereli ve Károly Aliotti’nin küratörlüğünü yaptığı sergiye Nakkaştepe’deki Abdülmecid Efendi Köşkü evsahipliği yapıyor. Sergideki eserler ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç‘un koleksiyonundan bir seçki.



Ömer Koç'un sergisine çirkin saldırı!



Heykeli kırmak istediler



T24’ün haberine göre; Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki Abdülmecid Efendi Köşkü'nde sergilenen Ömer Koç koleksiyonu eserlerine 4-5 kişilik bir grup tarafından "Laiklik bu mu?", "Bu memleket sizin yüzünüzden bu hale geldi" bağırmaları eşliğinde saldırı düzenlendi.



Abdülmecid Efendi Köşkü'nde düzenlenen sergiye saat 14.00 sıralarında gelen saldırgan grup 1. kattaki sergi alanında olay çıkardı. Önünde özel güvenlik görevlisinin beklediği Ron Mueck'e ait 'Hırka Altındaki Adam' heykelinin önüne gelen grup eseri tahrip etmek istedi. Saldırıyı önlemeye çalışan güvenlik görevlisini itekleyerek yere düşüren saldırganlar diğer güvenlik görevlilerin müdahalesiyle heykelden birkaç metre uzaklaştırıldı. Bu sırada "Laiklik bu mu?" , "Bu memleket sizin yüzünüzden bu hale geldi" , "Burada bunlar sergilenemez" diye bağıran grubun etrafını köşkün güvenliğini sağlayan Tepe Güvenlik elemanları çevirdi.



'Vatandaşlar saldırıyı alkış tutarak protesto etti'



Grup, eserlere karşı saldırıyı sürdürmek isterken, sergiyi gezmeye gelen vatandaşlar alkış tutarak saldırıyı protesto etti. Vatandaşlar, "Görmek istemiyorsanız gelmeyin. Dışarı, dışarı" sözleriyle alkışla tempo tuttular. Saldırganlar yaklaşık 15 dakika süren arbedenin ardından eserin sergilendiği salondaki kapıdan bahçeye çıkarıldılar.



2. kez saldırı



Saldırganlar için emniyete bildirimde bulunan güvenlik görevlileri T24'e bugün (22 Ekim 2017 Pazar) 2. kez saldırı olduğunu söylediler. Sabah saatlerinden yapılan ilk saldırıyı düzenleyenleri polise teslim ettiklerini belirten güvenlik görevlileri, "Ancak bu tip saldırganlar serbest bırakılıyor. Bir yaptırım uygulanmıyor" sözleriyle yakındılar.



Güvenlik görevlileri, saldırganların, köşk içinde ısınma amaçlı yapılan şömine benzeri yapıyı 'mimber' sandıklarını da dile getirdiler.



Dün çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bianelde yer alan sanat işleriyle ilgili olarak "Bu rezilliğe izin vermeyeceğiz" paylaşımlarında bulunmuştu. Bugün (22 Ekim 2017) Yeni Söz gazetesi birinci sayfasından bienali hedef gösteren bir haber yayınlamıştı.



İşte, o anlar;




Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki bienal sergisine saldırıhttps://t.co/0o6Y9Ylcxi pic.twitter.com/kfISssCDXA


— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) 22 Ekim 2017
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin