Ölümünün 200. yılında Jane Austen'a Türkiye'den özgün bir katkı: Jane Austen ve Adab-ı Muaşeret

Jane Austen, ölümünün 200. yılında bu kitapla anılıyor...

Google Haberlere Abone ol
Ölümünün 200. yılında Jane Austen'a Türkiye'den özgün bir katkı: Jane Austen ve Adab-ı Muaşeret

Jane Austen ve Adab-ı Muaşeret, Özgür Çiçek ve Irmak Ertuna Howison’un Batı’da adab-ı muaşeret roman türüne dahi edilen Jane Austen romanlarından yola çıkarak, 18. yüzyıl sonu, 19. yüzyıl başı İngiltere’sinde aşk, evlilik, flört, annelik, cinsellik, ev işleri, boş zaman faaliyetleri, spor, yemek, dans vb. kelimelerle örülen kadın dünyasını bugünün dünyasına taşıyan bir çalışma.



21. yüzyılda en popüler aşk romanı yazarlarından biri olarak rağbet gören Jane Austen, TV ve beyazperde uyarlamaları sayesinde oldukça geniş bir kitle tarafından takip edilen bir yazar haline geldi. Kitapta geçmişle bugün arasında bir devamlılık ilişkisi kurmamızı, kurumlara, kavramlara, edebiyata ve popüler kültüre belli bir tarihsellik içinden bakmamızı sağlayan bir rota takip ediliyor.



Ölümünün 200. yıldönümünde Jane Austen kadar sivri dilli, hınzır iki genç kadın eşliğinde, 18. yüzyıl sonu İngiliz taşrasının adab-ı muaşeret kurallarından, günümüzün popüler kültürüne, gündelik hayatına ve beyazperdedeki yürek hoplatan Austen karakterlerine eğlenceli bir yolculuğa çıkacaksınız; televizyon ekranındaki kodları, Aşk-ı Memnu’nun soylu havasını, Kıvanç Tatlıtuğ’un kırmızı pantolonunun gizemini çözecek, arkanıza yaslanıp Colin Firth’ün bir türlü boşaltmadığı Darcy tahtı için yeni adaylar bulmaya çalışacaksınız.


Etiketler doğan kitap
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin