Olimpiyat Şampiyonu doping mi kullandı?

Aslı Çakır Alptekin'in doping kullandığı iddaa edildi.

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyat Şampiyonu doping mi kullandı?

Londra 2012 Olimpiyatları'nda 1500 metrede birinci olarak Türkiye'ye ilk kez atletizm'de birincilik kazandıran Aslı Çakır Alptekin'in doping kullandığı iddaası ortalığı karıştırdı. Aslı, "ömür boyu men cezası" alabilir.



Posta gazetesi'nden Can Uyguç'un haberine göre; Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) Uluslararası Atletizim Federasyonu ‘na (IAAF) bir yazı göndererek 8 atlette doping maddesine rastlandığını bildirdi. Bu atletler arasında, Türkiye'ye birincilik madalyasını getiren Aslı Çakır Alptekin'de var. IAAF durumu Türkiye Atletizm Fedarasyonu'na bildirdi.



Aslı, 2004 yılında da "Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası" sonrasında dopingli çıkmış  ve 2 yıl men cezası almıltı. Aslı yine suçlu bulunursa bu kez "ömür boyu men cezası" alabilir. Olimpiyat madalyası da, ikinci olan Gamze Bulut'a verilecek.



Londra'da 10. olan İngiliz atlet Lisa Dobriskey, "Bu yarış normal şartlarda koşulmadı diyerek" Aslı'nın doping kullandığını ima etmişti.



2003'te "dünya ikincisi" olan Süreyya Ayhan'da 2004 yılında Atina olimpiyatlarında doping testi yaptırmayınca 2 yıl men cezası almıştı. 200'te Pekin'de dopingli çıkınca da, "ömür boyu men cezası almıştı"


Etiketler posta gazetesi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin