Okuyucu ilgi gösterdi, 'Turuncu Yazılar' yayınlandı

Gazeteci yazar Demet Cengiz'in ikinci kitabı okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Okuyucu ilgi gösterdi, 'Turuncu Yazılar' yayınlandı

Demet Cengiz, 'Turuncu Yazılar' adını verdiği ikinci kitabını yayınladı. İlk kitabı 'Patron Çıplak'la ilgi gören Cengiz, Hürriyet gazetesinin Turuncu ilavesinde kaleme aldığı makaleleri yeni kitabında bir araya topladı. Pusula Yayınevi'nden çıkan 'Turuncu Yazılar' insanlar, markalar, davranışlar, eğilimler ve yaşama dair bir çok ayrıntıyı okurlarla buluşturuyor. 'Turuncu Yazılar', Demet Cengiz'in en fazla ilgi gören makalelerinden oluşuyor.

 

Demet Cengiz, ikinci kitabı 'Turuncu Yazılar'da, internette tanışıp evlenen, Facebook'ta boşanan çiftlerden hasta eden teknolojiye, kadınların sır saklama süresinden dijital devrime, tüketicinin dalga geçme demokrasisinden kesilen kutsal ineklere uzanan yaşama dair ilginç araştırmalara ve anekdotlara yer veriyor. Hayatın takip edilemez koşturmacası içerisinde gözden kaçan detaylar bu kitapta bir araya gelirken yaşama dair herkesin akıl-duygu-mantık üçgenine hitap ediyor. Cengiz, 'Turuncu Yazılar' için "Değişen ve değişmeyen dünyayı, değişen ve değişmeyen insanı anlamak üzere karalanan satırlar.. Her biri kimi zaman kaçırdığımız detayları kimi zaman da yakaladığımız ayrıntıları farklı bir bakış açısıyla sergiliyor" diyor.

 

EN FAZLA İLGİ GÖREN YAZILAR SEÇİLDİ

 

Cengiz, 'Turuncu Yazılar' kitabını yayına hazırlarken okuyucularından gelen tepkileri dikkate aldı ve en fazla ilgi gören yazılarını derledi. Kendisinin çok sevdiklerine de yer veren Cengiz, "Bir gazeteci olarak aslında kaleme aldığım her yazı benim için ayrı bir değere sahip. Benim için 'Turuncu Yazılar'da yayınlanmak üzere yazılarımdan ayrım yapmak çok zor oldu. Okurların en fazla ilgi gösterdiği yazılar, en fazla konuşulanları seçtim. Kitapta yer alan her makale, yaşamın değişmezleri ve değişenleri ile insanın değişmezleri ve değişenleri hakkında okuyan herkesi bir değişime götürecek" dedi.



Cengiz'in kitabında yer verdiği ilgi gören yazıları arasında 'Aptallık bulaşıcı mı', 'Sizin kaç 'bip'iniz var', 'Artık herkes medya patronu', 'Güzellik faşizmi', 'Mutlu aşk yoktur tamam, peki mutlu evlilik var mıdır', 'Acılı anıları rüyalarla yenmek', 'Dış fırçası yaralanması', 'Dünya kahırda da hercai', 'Maalesef aşk değil ama dövme kalıcı', 'Cihazlar akıllanırken bize neler oluyor', 'Antidepresan kullanan erkekler boşanıyor', 'Restoran masasından ekonomiyi öngörmek', 'İnsanlık mal değil an peşine düştü', 'Zekiler korkak, aptallar mutlu' gibi örnekler bulunuyor.



Okuyucu ilgi gösterdi, 'Turuncu Yazılar' yayınlandı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin