OKTAY AKBAL HASTANEYE KALDIRILDI

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Beldesi'nde yaşayan Türk edebiyatının ünlü ismi, Cumhuriyet gazetesi yazarı Oktay Akbal hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
OKTAY AKBAL HASTANEYE KALDIRILDI

Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Beldesi'nde yaşayan Türk edebiyatının ünlü ismi öykü ve roman yazarı Oktay Akbal, kalp yetmezliği nedeniyle Özel Yücelen Hastanesine kaldırıldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde halen köşe yazarlığı yapan 89 yaşındaki Akbal'ın durumunun ciddi olduğu bildiriildi.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden, öykü ve roman yazarı gazeteci Oktay Akbal, 25 yıl önce yakın arkadaşları Nail Çakırhan ve İlhan Selçuk'la birlikte Gökova Körfezi"nin kıyısındaki Akyaka Beldesi'ne yerleşti. İlk başta sadece yaz aylarında Akyaka Beldesi'nde kalan Akbal, son yıllarda eşi Ayla Akbal'la birlikte yaz kış burada yaşamaya başladı. Nail Çakırhan mimarisi tarzında yapılan bir evde yaşamını sürdüren Akbal, eserlerini yazmaya burada da devam etti.

1969 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Oktay Akbal, dün rahatsızlanarak ambulansla Muğla'daki Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Kardiyoloji Servisi'ne yatırılan Akbal'ın, kalp yetmezliğine bağlı nefes darlığı çektiği belirlendi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şahin Aydın tarafından takip edilen Akbal'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Akbal, yoğun bakım donanımına sahip özel bir odada tedavi altına alındı.

'GAZETEYE YAZISINI GÖNDERDİ, RAHATSIZLANDI'
Hastanenin 304 numaralı odasında tedavisi süren Oktal Akbal'ı, eşi Ayla Akbal bir an olsun yalnız bırakmıyor. Eşinin durumu hakkında bilgi veren Ayla Akbal şunları anlattı:

"Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye getirdik. Nefes almakta zorlanıyordu. Kısa sürede iyileşerek sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Bu pazar Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanacak yazısını tamamladı ve gönderdi. Daha sonra rahatsızlandı. Dualarımız onunla, biran önce iyileşmesini bekliyoruz."

'KELİMELERİ SİHİRBAZ GİBİ KULLANIYORDU'
Oktay Akbal'ın çok yakın arkadaşı, hastanenin sahibi Hamdi Yücel Gürsoy da şunları söyledi:

"Çok büyük bir yazar. Çok yönlü bir kişilik. Nail Çakırhan, İlhan Selçuk ve Oktay Akbal ile sabaha kadar sohbet ederdik. Dostlarımı tek tek kaybediyorum. Kimseyi kırmayan pozitif bir adam. Onun gibi adamlara bu toplumun ihtiyacı var. 'Hiroşimalar Olmasın' adlı öyküyle dünya çapında tanınan bir isim oldu. Kelimeleri bir sihirbaz gibi kullanıyordu. Oktay Akbal'ı sağlığına kavuşturmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız."

KALBİNDE PİL VAR
Kalbinde pil bulunan Oktay Akbal'a ilk müdahaleyi yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Şahin Aydın da şunları söyledi:

"Buraya ambulansla geldi. Kalp yetmezliği nedeniyle nefes darlığı çekiyordu. Hemen oksijen verdik. Monitöre bağlayarak kalp ritmini takibe aldık. Kalp pili kullandığı için vücudu çok zorlanmış. Geldiği ilk güne göre nefes darlığı biraz daha iyi. Ancak rahatsızlığı ciddiyetini koruyor. Özel bir odada tedavisi sürüyor. İlaç tedavisi yapıyoruz. Sürekli takip ediliyor. Tekrar sağlığına kavuşturmak için tüm çabamızla mücadele ediyoruz."

Ahmet BAYRAK- MUĞLA- DHA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin