Server Tanilli anılıyor!

Ünlü hukuk profesörü ve yazar Server Tanilli, 25 Nisan'da İzmir'de düzenlenecek bir etkinlikle anılacak.

Google Haberlere Abone ol
Server Tanilli anılıyor!

Uzun yıllar Strasbourg'ta yaşayan, çeşitli üniversitelerde görev alan ve pek çok kitap yazan hukuk profesörü Server Tanilli, 25 Nisan Cuma günü, Fransa'dan konuşmacıların da katılacağı bir etkinlikle anılacak. İzmirli fotoğrafçı ve belgesel film yapımcısı Kerem Saltuk'un Tanilli anısına Fransa ve Almanya'da çektiği dört kısa belgesel filmin de gösterileceği etkinliğe, ünlü hukukçunun Bursa'da yaşayan oğlu Bülent Tanilli de katılacak. 



Strasbourg Üniversitesi'nde çalıştığı dönemde Prof. Dr. Server Tanilli'nin yakın dostlarından Prof. Dr. Ragıp Ege, yine Strasbourg'taki dostlarından Veyis Aslan ve Yılmaz Güney'in "Duvar' filminde rol alan Nadir Çelik de anma etkinliğinde hazır bulunacak. Ayrıca İzmirli avukat Murat Fatih Ülkü de Tanilli'nin çalışmalarının önemini anlatacak.



"Uygarlık Tarihi', "Devlet ve Demokrasi', "Yüzyılların Gerçeği ve Mirası', "Nasıl bir Eğitim İstiyoruz?' gibi önemli kitapların yazarı olan Prof. Dr. Server Tanilli demokrasi ve insan hakları üzerine yaptığı bilimsel araştırmaları ve konuşmaları ile Avrupa çapında tanınıyor. Üç yıl önce yaşamını yitiren ünlü hukuk profesörü anısına düzenlenen anma etkinliği, 25 Nisan Cuma günü saat 18.30'da Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'ndeki gerçekleştirilecek. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin