O Ses Türkiye gecesinde rekor bagış

Yarışmada özel bir amaç için biraraya geldiler, rekor miktarda bağış topladılar.

Google Haberlere Abone ol
O Ses Türkiye gecesinde rekor bagış

Mustafa Sandal, Hadise, Murat Boz ve Hülya Avşar'dan oluşan jürisiyle ‘O Ses Türkiye’ dün gece özel bir amaç için ekrana geldi. Star  ve Acun Medya’nın destekleriyle ‘O Ses Türkiye’ finalistlerinin engelli vatandaşlarla birlikte düet yaptığı Engelleri Kaldıralım adlı özel yayında  TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) için 4 Milyon 220 bin Türk Lirası’nın üzerinde bağış toplandı. 



Engelliler için sahnedeler…



Star TV’de Cumartesi gecesi 23:30’da başlayan ve  Pazar sabahı yaklaşık saat 3’de sona eren “O Ses Türkiye: Engelleri Kaldıralım” programında O Ses Türkiye yarışmacıları; Mustafa Bozkurt, Ayda Mosharraf, Berkan Taşkın,  Erkam Aydar, Onur Uğuş, Ertunç Tuncer, Selin Ataş ve Eren Şenay, engelli vatandaşlarımızla düet yaptı. 

Star, Acun Medya  ve TESYEV’in (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) ortaklaşa gerçekleştirdiği yardım amaçlı yayın boyunca vatandaşlar SMS ile 2.563.445 TL bağışta bulndu. TESYEV’in banka hesaplarına 155.573 TL yardımda bulunan  vatandaşlarımız, ekranda 1.501.889 TL yardım taahhüdünde bulundu. Gece sonunda toplam rakam 4 Milyon 220 bin 787 Türk Lirası’nı buldu. Devam eden bağış kampanyasına katılmak isteyenler DESTEK yazarak 5633’e SMS gönderebilirler. 



‘HERKESE ŞÜKRAN BORCUMUZ VAR’



Kimi zaman eğlenceli, kimi zaman duygusal anların yaşandığı yayının sonunda TESYEV Başkanı A. Yavuz Kocaömer, herkese teşekkür etti. Beklentisinin çok üstünde bağış toplandığını belirten Kocaömer, “Sözün bitti yerdeyiz. Burada bulunan herkese, katkıda bulunan herkese şükran borcumuz var. Allah herkesten razı olsun. Birşeyi unutmayalım; engelli insanlarımız acınmak istemiyorlar, onlar sayılmak istiyorlar. Onlar da bizim gibi insan. Sadece farklılıklarımız var. Bi bonu aştığımız anda Türkiye’de çok daha ileri gideceğimize inanıyorum. Onun yolu da eğitimden geçiyor.”



‘YARDIM MİKTARI ÇOK İDDİALI VE GURUR VERİCİ’



Gecenin sunuculuğunu üstlenen Acun Ilıcalı, konuşmasında geç saatler kadar devam eden gecede ulaşılan bağış miktarına dikkat çekerek, “Yardımın 4 Milyon 220 bin rakamına ulaşması, çok iddialı, çok güzel ve gurur verici bir olay. Bu gurur kesinlikle vatandaşlarımızın. Gecenin bu saati için olağanüstü bir miktar. Emin olun yardımlarınızın çok güzel bir şekilde değerlendirileceğini göreceksiniz. Biz takipçisi olacağız.” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin