'O Gece' oyununda Defne Joy Foster'ın ölüm olayından mı esinlenildi?

Tiyatro oyunu 'O Gece' ilginç konusuyla dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
'O Gece' oyununda Defne Joy Foster'ın ölüm olayından mı esinlenildi?

Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun sahnelemeye başladığı 'O Gece' oyunu ilginç konusuyla dikkat çekiyor.



Şencan Güleryüz, Begüm Birgören, Tolga Güleç, Gözde Çığacı ve Cahit Gök'ün rol aldığı oyunun hikâyesi, 2 Şubat 2011'de vefat eden ünlü sunucu Defne Joy Foster'ın ölüm olayı ve ardından yaşanan yargı süreciyle büyük benzerlik taşıyor.



'O Gece' oyununda Defne Joy Foster'ın ölüm olayından mı esinlenildi?



Özlem Saraç'ın yazdığı Bilge Emin'in ise yönettiği oyunda eşi Ulaş'tan (Cahit Gök) boşanmayı planlayan Sıla (Gözde Çığacı) garsonluk yaptığı mekanda tanıştığı Erdem'in (Şencan Güleryüz) evine ilk kez gittiği gece ağır bir astım krizi geçirip fenalaşıyor. Yere yığılan genç kadının nabzı duruyor. Sevgilisi Ahu (Begüm Birgören) ile evlilik hazırlığı yapan ve iş hayatındaki itibarını düşünen Erdem, hemen ambulansı aramak yerine en yakın arkadaşı Aydın'ı (Tolga Güleç) evine çağırıyor.



İki arkadaş ölüm olayından ceza almayacakları bir savunma yapmak konusunda ağız birliği ediyor. Polis sorgusunda da Erdem, Sıla fenalaşınca ambulansı arayıp vakit kaybetmek yerine evinin arka sokağındaki kliniğe gidip doktor aradığını ama bulamadığını söylüyor. Bu nedenle ölüm olayındaki asıl sorumlunun işinin başında olmayan klinik doktoru olduğunu öne sürüyor.



Defalarca yaptırılan Adli Tıp raporları ve açılan davalarda da Sıla'nın kesin ölüm nedeniyle ilgili Erdem'i suçlu çıkaracak bir sonuca ulaşılamıyor. Ve dosya kapanıyor. Sıla'nın eşi Ulaş dahil herkes normal yaşamına geri dönüyor. Oyunun sonunda da artık bir ölü olan Sıla, seyirciyi "Cesaretin var mı kendin olmaya, dürüst, yalansız yaşamaya?” sorusuyla baş başa bırakıyor.



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com



'O Gece' oyununda Defne Joy Foster'ın ölüm olayından mı esinlenildi? - Resim : 2



'O Gece' oyununda Defne Joy Foster'ın ölüm olayından mı esinlenildi? - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin