O diziye bir tepki de CHP'den: 'Şikayetler dikkate alınsın'

Sezgin Tanrıkulu 'Roman Havası' dizisi hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
O diziye bir tepki de CHP'den: 'Şikayetler dikkate alınsın'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Show TV'nin Romanların tepkisini çeken yeni dizisi 'Roman Havası'nın yapımcısı ve yayınlayıcılarına çağrıda bulunarak vatandaşların tepkisinin dikkate alınmasını istedi.



Tanrıkulu açıklamsında; "Roman Havası dizisinin, gerek Roman yurttaşların gerekse ayrımcılık karşıtı kesimlerin yoğun tepkisini çektiğini ifade eden Tanrıkulu, "Söz konusu diziye yönelik tepkilerin, dizinin senaryo ekibi ve yapımcı şirketi ile diziyi yayınlayan televizyon kanalı tarafından bir an evvel dikkate alması gerekmektedir. Zaten hayatın her alanında ayrımcılığa maruz kalan Roman yurttaşları daha da zora sokacak, onlarla ilgili önyargıları besleyecek basmakalıp yargıları yeniden üretmek hiçbir ahlaki değerle örtüşmemektedir" ifadelerine yer verdi.



Tanrıkulu, 2010'da Manisa'nın Selendi ilçesinde, 2013'te Bursa'nın Osmangazi ve İznik ilçelerinde Roman yurttaşların linç girişimleriyle karşılaştığını da belirterek şu şekilde devam etti.



Bu saldırılar üzerine bulundukları bölgeleri terk etmek zorunda kalan Roman yurttaşların sorunları devam etmektedir. Benzer bir biçimde AKP'nin kentsel dönüşüm politikaları ve diğer ayrımcı politikaları neticesinde Roman yurttaşların sorunları son derece ciddi boyutlara ulaşmıştır. Bu bağlamda, Roman Havası dizisinin yapımcısı ve yayınlayıcılarına çağrıda bulunuyorum: Roman yurttaşların bu diziye yönelik tepkilerini bir an önce dikkate alın. Romanlara yönelik ayrımcılığa, linç girişimlerine ortak olmak istemiyorsanız, onların gerçek sorunlarına odaklanın. Romanlarla ilgili basmakalıp yargıları yeniden üreterek reyting almaya çalışmak, Roman yurttaşların acılarından, sıkıntılarından nemalanmaya çalışmaktır. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin