Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evine polis baskını!

74 gündür açlık grevi yapıyorlardı.

Google Haberlere Abone ol
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evine polis baskını!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 74 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın evlerine özel harekat polisleri tarafından baskın yapılıyor.



KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla 74 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın evine özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi. Haklarında adli kontrol kararı bulunan Gülmen ve Özakça adli kontrol kararı gereği karakolda imza atmalarının üzerinden gün geçmeden ev baskını ile gözaltına alındı.



Baskın esnasında evlerinden canlı yayın yapan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ise eve girmeye çalışan polislere tepki gösterdi.



Gülmen ve Özakça’nın adli kontrolleri nedeni ile imza atmak için sabah saatlerinde karakola gittiklerini belirten Esra Özakça, kapının ardından polislere “Gündüz ne zaman çağırdınız da gelmediler? Bu insanlar bugün adli kontrol imzalarını atmaya gittiler” diye seslendi.



Halkın Hukuk Bürosu tarafından Twitter'dan paylaşılan mesajda Gülmen ve Özakça hakkında yakalama kararı bulunduğu bildirildi.



Gülmen ve Özakça'nın evine çıkan bütün sokaklarda polis ekiplerinin olduğu bildirildi. Gülmen ve Özakça baskını, sosyal medyadan duyurdular.



Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evine polis baskını!Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evine polis baskını! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin