Nuri Bilge Ceylan babasının fotoğraflarını sergiliyor

Ceylan'ın babası rahmetli Mehmet Emin Ceylan'ın portrelerini bir araya getirdiği 'Babamın Dünyası' adlı fotoğraf sergisi görücüye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Nuri Bilge Ceylan babasının fotoğraflarını sergiliyor

Nuri Bilge Ceylan, bu sefer de bir sergiyle kültür-sanat gündemimize oturuyor. ‘Babamın Dünyası’ isimli Nuri Bilge Ceylan sergisi, 31 Ocak'tan itibaren Dirimart Nişantaşı'nda ziyaret edilebilir.



Nuri Bilge Ceylan babasının fotoğraflarını sergiliyor



Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Asya ve Avrupa’nın kesişimindeki Türk kimliğini ortaya koyan eserleri, postmodern varoluşisal temaların yanı sıra coğrafi yerlerin ve yerel geleneklerin incelikleri zenginliklerini yakalayan, psikolojik portreler üzerine yoğunlaşıyor.



Dokunaklı işleri ve dürüst tasvirleri, asla bitmeyen bir filmin parçaları gibi hissettirirken ve sanatla yaşam arasındaki çizgiyi bulanıklaştırarak Ceylan’ın gerçekliğini ortaya koyuyor. Sergiye katılan sanatseverlerden tam not alırken davetlilerinin tebriklerini de bizzat aldı.



Nuri Bilge Ceylan babasının fotoğraflarını sergiliyor - Resim : 2



Yedi yıl önce vefat eden babası Mehmet Emin Ceylan'ı filmlerinde oynatan ve adına özel sergi açan ünlü yönetmen, baba sevgisi ve özlemini resimleriyle anlatıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin