Nuray Mert, Birgün'de ne zaman yazmaya başlayacak?

Nuray Mert, İMC TV'de katıldığı "Gündem Müzakere" programında Birgün gazetesindeki ilk yazısının ne zaman yayımlanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Nuray Mert, Birgün'de ne zaman yazmaya başlayacak?

Nuray Mert, 11 Ocak'tan itibaren Birgün'de



Gündem Müzakere'de Ayşegül Doğan'ın sorularını yanıtlayan Nuray Mert, Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeler karşısında medyanın takındığı tutumu eleştirdi.



Mert Birgün gazetesiyle yaşadıkları krizin de aşıldığını önümzüdeki günlerde yazmaya başlayacağını duyurdu.



Mert, Medya'nın, süreci doğru bir şekilde vermesi durumunda birtakım adımlar atılması konusunda hükümetin elinin rahatlayabileceğini söyledi.



Mert şöyle konuştu, "Daha işin başında, 'aman kamuoyu tepki gösterir' diye laflar teleffuz etmek, eğer iletişim politikası ise yanlış, eğer politikanın kendisi ise o çok vahim işte." dedi.



Medya'da telaffuz edilen şeylerin Kürtleri rencide ettiğin söyleyen Mert şöyle konuştu "Biz nasıl olsa, lideriniz elimizde, zaten hapisten de bıkmıştır, bir şekilde örgütüne çağrı yapar biz de onun üzerinden işimizi hallederiz. İş o kadar rezi bir hale geldi ki, daha en başından, Sabah gazetesindeydi galiba, 'Öcalan evlenmek istiyor, bana birini bulun demiş' gibi haber yapıyorsunuz. Bu kadar ciddiyetsiz bir dil kullanılabilinir mi?" dedi.



Nuray Mert Birgün gazetesi yetkilileriyle Aralık ayının son haftasında görüştüğünü ve Birgün gazetesine neden tepki gösterip yazmaktan vazgeçtiğini kendilerine aktardığını anlattı.



Mert yaptıkları görüşmenin gazetede basılması halinde yazmayı kabul edeceğini kendilerine ilettiğini ve onların bunu kabul ettiğini söyledi. Birgün'ün kendisiyle konuya ilişkin bir röportaj yaptığını ve geçtiğimiz pazar yayınladığın söyledi.



Mert 11 Ocak' Cuma gününden itibaren başlıyacağını yazmaya başlıyacağını söyledi.



İşte Mert'in o açıklamaları:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin