Numan Kurtulmuş'tan Can Dündar yorumu: Keşke tutuksuz yargılansalar

Basın Konseyi yöneticilerini kabul eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dündar ve Gül'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Numan Kurtulmuş'tan Can Dündar yorumu: Keşke tutuksuz yargılansalar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yöneticileri Can Dündar ve Erdem Gül için, “Sayın Başbakanımız da belirtmişti, ben de söylüyorum, keşke tutuksuz yargılansalardı” dedi. Kurtulmuş, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve beraberindeki yüksek kurul üyelerini, dün İstanbul Harbiye’de TRT Radyoevi’nde kabul etti. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Ahmet Göktürk İnan, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı’nın da bulunduğu toplantıda Başkan Türenç ve yüksek kurul üyeleri, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü hatırlattılar.



‘7 bin işsiz gazeteci var’



Pınar Türenç, “Son 8-10 yılda 7 bin işsiz gazeteci var. Cezaevlerinde inde 30’u aşkın tutuklu gazeteci var. Öncelikli talebimiz, sadece habercilik yaptığı için tutuklu olan meslektaşlarımızın salıverilmeleri. Bu normal bir görüntü değil. Türkiye’yi ziyaret eden yabancılara bu konuyu anlatmakta güçlük çekiyoruz. Ayrıca büyük şirketlerin ilan ve reklamlarını ‘Yandaş’ dediğimiz gazetelere verme gerçeği var. Basının yüzde 80’i böyle. Son örneğini Yeni Şafak ve Yeni Akit’te yaşadığımız basın kuruluşlarına saldırıları da kınıyoruz” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin