NTV tarih'in devamıydı... O derginin yayın hayatı sona erdi!

NTV Tarih dergisinin kapanmasından sonra aynı ekip tarafından çıkarılan dergi 19 sayı sonra veda etti.

Google Haberlere Abone ol
NTV tarih'in devamıydı... O derginin yayın hayatı sona erdi!

Radikal'de yer alan haberde, Cem Aydın'ın sahibi olduğu #tarih dergisinin 19 ay süren yayın hayatına son verdiği yazıldı.



NTV tarih'in devamıydı... O derginin yayın hayatı sona erdi!Derginin yayın hayatına son verdiğinin haberini Zaman Gazetesi köşe yazarı A.Turan Alkan duyurdu. İşte Alkan, "İyi yenildik  #Tarih dergisi kapandı" başlıklı yazısında şunları yazdı: 



"#Tarih dergisi, NTV Tarih dergisini yayımlayan ekibin eseriydi. Gezi olayları esnasında NTV üst yöneticileri, 'Aman çocuklar ne yaptınız' paniğiyle dergiyi iç siyaset sunağına yatırıp kurban ettikten sonra aynı ekip tarafından şövalyece bir jest eşliğinde sarf edilen proleter bir gayretle yayınına başlamıştı. Daha iki yaşını bile dolduramadan 19. sayısında (evet dişleri çıkmıştı, evet yürüyebiliyordu ama henüz çok gençti!) kepenk indirdi... Bu dramatik finalde kendimi kısmen sorumlu tutuyorum. 'Bu iyi bir yayın, desteklemeliyiz' diye hafif tertip omuz verdiğim şey göçünce, sanki okuyucular ‘bak bizi yine yanılttın' diye sitem edeceklermiş gibi yeriniyorum, zira bu dergiyle birlikte, 'bak arkadaş, Osmanlı tarihi böyle anlaşılmalı; böyle ayrıntılara dikkat edilmeli, gazete okuyucusunun anlayabileceği seviyede mukayeseli tarih kritiği işte böyle yapılır' diyebileceğim bir süreli yayın kalmadı. Dergi kapandı, ben yenildim ve işin kötüsü okuyucuyu yanlış yönlendiriyormuşum, zarar veriyormuşum gibi nedâmet içindeyim.



'Şimdilik' kaydıyla bu hüzün yaprağını şöyle kapatalım: Ne demişti S. Beckett: 'Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Yine dene, yine yenil. Daha iyi yenil.'"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin