'NO’ filmindeki reklamcı 'hayır'ı anlattı!

‘No’ filmine ilham kaynağı olan reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları’nın davetliyle Türkiye’ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
'NO’ filmindeki reklamcı 'hayır'ı anlattı!

Hürriyet'in haberine göre; bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılacak olan Ferrada “Hayır zordur ama yaratıcıdır” diyor. Türkiye’ye ilk kez gelen Ferrada davete şaşırdığını söyleyerek başlıyor söze. 1990’lı yılların başında Latin Amerika ülkelerinde deneyimlerini anlatan Ferrada şöyle konuştu:



“Bizde güçlü bir diktatör vardı. Buradaysa seçimle gelmiş bir lider var. Buna rağmen tüm gücü tek elde toplamak hiçbir ülke ve toplum için iyi değildir. ‘Ben mi kaos mu’ gibi kutuplaştırıcı söylemler toplumlara geleceklerini kaybettirir. Geleceği yaratmak için ortak değerler ve işbirliği gerekir. Biz öbür tarafa karşı çıkmadık. İnsanlara ‘Hayır’ derlerse Şili’yi nasıl yeniden inşa edeceğimizi ve barışı anlattık. ‘Hayır’ zor bir kelimedir çünkü olumsuzdur ama aynı zamanda ilerlemenin, yaratıcılığın, başkaldırışın ve olanla yetinmeyenlerin sözcüğüdür. Hayır, derseniz bir şeyleri değiştirebilirsiniz.”



'NO’ filmindeki reklamcı 'hayır'ı anlattı!



Ferrada, 1988’deki kampanyanın ardından latin Amerika’da birkaç seçimde daha çalıştıktan sonra sektörünü değiştirdi. Uzun yıllardır turizm alanında iletişim danışmanlığı yapıyor.



CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz da Ferrada’dan nasıl bir katkı beklediklerini şöyle anlattı: “Elimize geçen verilere göre 18-34 yaş arası seçmen kararsız. Onları etkileyecek kampanyanın Şili’deki gibi daha olumlu ve yumuşak olabileceğini gördük. Uygulanabilirliğini burada görmek ve deneyimlerini paylaşmak için kendisini davet ettik” dedi.


Etiketler türkiye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin