NINA SIMONE ÖLDÜ!

Şu anda okuduğunuz bu sitenin sayfaları onun sesi eşliğinde şekil buldu. En isyankar tonunda O, ´Everything Must Change´i söyledi, biz çalıştık. Medyatava editörleri size iyi bir site sunabilmek için hala çalışıyor, ama O öldü...

Google Haberlere Abone ol
NINA SIMONE ÖLDÜ!

Amerikalı jazz efsanesi Nina Simone 70 yaşında Fransa'da hayatını kaybetti.


Gerçek adı Eunice Kathleen Waymon olan Simone 1933 yılında North Carolina'da doğdu. 4 yaşında piyano çalmaya başladı. 1950'de 'Don't Smoke in Bed'in de yer aldığı ilk albümünü yayınladı.


Fakat Simone'a asıl ün kazandıran 1959'da piyasaya çıkardığı 'I loves you Porgy' oldu.


İnsan Hhakları hareketlerine büyük destek veren, çeşitli eylemlerde gözaltına alınan Simone, Martin Luther King'in ölümünün ardından "Why? The King of Love Is Dead" kaydetti.


1973'de ABD'yi terkeden Nina Simone, 1998 yılında verdiği bir röportajda yurtdışında yaşamasının sorumlusu olarak ülkesindeki ırkçılığı gerekçe gösterdi ve "yeniden düzenin kurulmasında verdiğim kavgada büyük bir bedel ödedim" dedi.


Simone'nin ırkçılıkla ilgili bir diğer şarkısı '"Mississippi Goddam" sanatçının verdiği bu konudaki düşüncelerini özetleyen en popüler şarkılardan biriydi: "Bu ülke yalanlarla dolu. Hepiniz öleceksiniz... Sinekler gibi..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin