Nihat Doğan, gazetecileri topa tuttu

Hugo Chavez’in cenaze töreni için Venezuela’ya giden şarkıcı yurda döndü.

Google Haberlere Abone ol
Nihat Doğan, gazetecileri topa tuttu

Geçtiğimiz hafta vefat eden Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez’ın cenaze törenine katılmak üzere başkent Caracas’a giden ve bugün İstanbul’a gelen şarkıcı Nihat Doğan, "Sosyalist bildiğimiz arkadaşlar bizi yalnız bıraktı. Onlara ben geldim. Mecburen ben gazeteciyim, dedim. İnanın boynuma sarılıp ağladılar" dedi.



Alitalia Havayollarına ait bir uçakla saat 14.00’te Roma’dan İstanbul’a gelen Nihat Doğan Atatürk Havalimanı’nda, Hugo Chavez’in Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda Müslümanların yanında yer aldığını belirterek, şunları söyledi:" Düşünebiliyor musunuz, bizden olmayan, Müslüman olmayan, bizim ırkımızdan ve inancımızdan olmayan bir adam, dünyanın bir ucundan çıkıp hakkın ve mazlumun yanında oldu. Mazlumdan taraf oldu ve zalimin karşısında durdu. Bir duruş sergiledi. Şimdi böyle bir duruş sergileyen adama bir vefa örneği gösterip onun bu üzüntülü son yolculuğunda biz de vefalı olmalı ve bunu göstermeliydik. Tek düşüncem buydu."



CENAZE FALAN KAÇIRMADIM



Gazetecilerin sorusu üzerine cenaze törenini kaçırdığı şeklinde medyada çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirten Nihat Doğan, "Cenaze falan kaçırmadım. Bir kere yazıklar olsun. Bu cenazeyi kaçırdı haberi, Türkiye’de gazeteciliğin bittiğinin resmidir. Gazetecilik tarihine kara bir lekedir. Evde oturup haber yapan arkadaşlar var. Hiç mi internet okumuyorsunuz siz? Adamın cenazesi nereye defnedilmiş? Orada duruyor. İnsanlara sergilenmiş ve insanlar selam veriyorlar cenazeye" dedi.



Nihat Doğan, " Sizin yere göğe sığdıramadığınız altı okkalı sanatçılar Somali’ye gitmeliydi, dedikleriniz. Bak üstelik Başbakanın uçağıyla da gitmedik. Kendi imkanlarımla gittim. Bilmeden atladım gittim. Hadi gitseydiniz. Keşke siz gitseydiniz, niye gitmediniz? Sizin emperyalist düşmanı dediğiniz, sizin idolünüzün, liderinizin cenazesini kaldırmak da bize düştü. Yine sınıfta kaldınız, yine çaktınız" diye konuştu. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin