New York Times yazarı Muhteşem Yüzyıl Kösem setinde!

BBC’nin yeni belgeseli için Türkiye’ye gelen; ödüllü gazetecisi ve New York Times’ın önemli yazarlarından Simon Reeve Muhteşem Yüzyıl Kösem setini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
New York Times yazarı Muhteşem Yüzyıl Kösem setinde!

Yapımını TIMS Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı ve global bir ekran fenomeni olan Muhteşem Yüzyıl Kösem bu akşam ikinci sezonun dördüncü bölümüyle ekranlara geliyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni bölümünde heyecan doruklara tırmanırken dizi setinin de yurtdışından önemli konukları vardı.



Türkiye’yle birlikte dünyanın pek çok ülkesinde ekranlara gelen ve büyük ilgiyle izlenen Muhteşem Yüzyıl Kösem, yabancı basının da dikkatini çekiyor.



BBC’nin yeni belgeseli için Türkiye’ye gelen; ödüllü gazetecisi ve New York Times’ın önemli yazarlarından Simon Reeve Muhteşem Yüzyıl Kösem setini ziyaret etti. Dizinin oyuncuları, yapımcı ve senaristi ile belgesel için röportaj yapan Reeve’ye seti Farya karakterini oynayan Farah Zeynep Abdullah gezdirirken, kendisi aynı zamanda dizide küçük bir rol aldı.  



13 Rus Gazeteci Kösem setinde



Muhteşem Yüzyıl serisini büyük bir ilgi ile takip eden Rus izleyicilerin yeni ilgisi ise “Muhteşem Yüzyıl Kösem” oldu. Dizinin Rus yayın kuruluşu geçtiğimiz gün seti ziyaret ederken, 13 Rus gazeteci de set ziyaretinde bulundu. Dizinin yapımcısı; Timur Savcı, yönetmeni Çağatay Tosun ve oyuncularından; Nurgül Yeşilçay, Farah Zeynep Abdullah ve Metin Akdülger ile röportajlar yapan Rus gazeteciler 28 bin 650 metrekare alana kurulan dev dekoru büyük bir ilgi ile dolaştı.



Dev platolar büyük ilgi gördü



Başladığı ilk günden bu yana hikayesi ve oyunculukları kadar prodüksiyon yatırımıyla da bir kalite standardı haline gelen Muhteşem Yüzyıl serisi, Muhteşem Yüzyıl Kösem sezonlarında da bu konudaki iddiasını sürdürdü.



Muhteşem Yüzyıl Kösem’in çekimleri Hadımköy’de inşası bir yılda tamamlanan, 26,500 metrekarelik bir alana kurulan açık platoda da sürerken dizinin ikinci sezona özel olarak 2150 metrekarelik alana da kapalı plato inşa edildi. Has Oda, Kösem Daire, Harem, Hamam, Mutfak, Silahtar Oda, İncili Köşk, Şehzade Daireleri, Altınyol, Zindan gibi mekanların bulunduğu yeni dekor aynı anda birkaç ekibin birlikte çalışabilmesi için üçe bölündü.



Kösem Sultan Ölümle Burun Buruna



FOX’da her hafta izleyicisiyle buluşan Muhteşem Yüzyıl Kösem’in yeni bölümünde de heyecan durulmuyor. Bayezid’in ağabeyi Sultan Murad’tan rica ederek payitahta getirdiği validesi Gülbahar Sultan; yıllardır beklediği intikam zamanına artık çok yakındır. Kösem Sultan’a karşı hiç vakit kaybetmeden harekete geçen Gülbahar Sultan, ona bir çocuk aracılığıyla suikast düzenler. Kösem Sultan kanlar içinde yerde kalır.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin