Netflix'ten yeni bir doğa tarihi belgeseli: Gezegenimiz

Gezegenimiz, tüm dünyada 5 Nisan 2019’da Netflix ekranlarında olacak.

Google Haberlere Abone ol
Netflix'ten yeni bir doğa tarihi belgeseli: Gezegenimiz

Netflix, 5 Nisan’da gösterime girecek yeni orijinal belgesel dizisi Gezegenimiz’in tanıtım fragmanını ve ilk fotoğraflarını paylaştı. Belgesel dizi, eleştirmenlerden tam not alan Planet Earth ve Blue Planet belgesellerinin yönetmeni Alastair Fothergill’in başında olduğu Silverback Films ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (WWF) iş birliği ile hayata geçiriliyor.





Dünyanın en değerli canlı türlerini ve en hassas yaşam alanlarını gösterirken, 4K kamera teknolojisiyle daha önce hiç görülmemiş dünya görüntülerini ekranlara taşıyacak belgesel 8 bölümden oluşuyor.



Netflix'ten yeni bir doğa tarihi belgeseli: Gezegenimiz



Dört yılda tamamlanan projenin çekimleri, 600 kişiden fazla bir ekiple dünyanın tüm kıtalarını kapsayan 50 ülkede, 3500 günden fazla sürdü. Gezegenimiz, Kuzey Kutbu'nun uzak ve vahşi doğasından gizemli derin denizlere, Afrika'nın uçsuz bucaksız manzaralarından Güney Amerika'nın çeşitli ormanlarına kadar dünyanın dört bir yanındaki zengin habitat çeşitliliğine odaklanıyor.



Dünyaca ünlü doğa bilimci Sir David Attenborough, dizinin İngilizce seslendirmesini yapacak. Türkiye’de ise Gezegenimiz’e sesiyle hayat verecek isim, ünlü tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper olacak.



Netflix'ten yeni bir doğa tarihi belgeseli: Gezegenimiz - Resim : 2



WWF tarafından Londra'da düzenlenen “Gezegenin Durumu” etkinliğinde konuşan Sir David Attenborough belgesel diziyle ilgili şöyle konuştu:



“Gezegenimiz, izleyicileri doğal dünyamızın güzelliğine ve kırılganlığına şahit olacakları muhteşem bir yolculuğa çıkaracak. Ne yazık ki günümüzde evimiz olan bu dünyaya yönelik en büyük tehdit bizleriz, ama eğer şimdi harekete geçersek yarattığımız bu tehditi ortadan kaldırmak için hala zamanımız olacak. Tüm dünyanın ilgisini bu konuya çekmemiz gerekiyor. Gezegenimiz, dünyanın en iyi film ekiplerinin ve doğa savunucularının bir araya geldiği bir yapım; ben de bu önemli hikayeyi dünya genelindeki milyonlarca insana ulaştıracağım için çok mutluyum.”



Doğal Yaşamı Koruma Derneği (WWF) işbirliği sayesinde Gezegenimiz dizisi, dünyanın dört bir yanındaki insanların doğanın önemini anlamalarını sağlayacak daha büyük ve global bir projenin bir parçası haline gelecek. Zengin içerikli online kaynaklardan okullardaki eğitim programlarına kadar geniş bir kapsamı olan proje, doğa harikalarını göstermenin ötesine geçecek ve hem insanların hem de doğanın daha iyiye doğru ilerlemesini sağlamak için neler yapılması gerektiğini gözler önüne serecek.



Silverback Films’ten Alastair Fothergill, projeyle ilgili şunları söyledi: "Gezegenimiz, bugüne kadar yaptığımız en hevesli çalışma. Dileğimiz, dünyadaki milyonlarca insana yaşadığımız gezegenin maruz kaldığı çevresel tehditleri daha önce hiç görmedikleri bir şekilde gösterebilmek ve bu insanlara dünyamızı keyifli bir şekilde anlatabilmek. Dizi ekibi, doğa tarihinin nefes kesici bölümlerini izleyicilerin evine taşımak için dünyanın her köşesini dolaştı ve en son teknolojiyi kullanarak daha önce görülmemiş kareler çekti. Belgeselin tüm dünyayla aynı anda Netflix’ten yayınlanacak olması, izleyen herkesin dünyamız konusundaki ortak sorumluluklarımızı anlamalarına olanak sağlayacak. Bu yolda beraberiz.”



Netflix Orijinal Belgeseller Başkan Yardımcısı Lisa Nishimura şöyle konuştu: “Gezegenimiz, Alastair Fothergill, Keith Scholey ve Silverback Productions tarafından imza atılan olağanüstü bir başarı, aynı zamanda da dünyamızın etrafında gerçekleşen muhteşem bir keşif yolculuğu. Dizinin Sir David Attenborough tarafından seslendirilecek olması ve Netflix'in bu önemli ve büyülü diziyi 190'dan fazla ülkedeki izleyicilerle buluşturacak olması bizi çok mutlu ediyor."



Doğal Yaşamı Koruma Derneği İngiltere Genel Direktörü ve Gezegenimiz dizisinin baş yapımcısı Colin Butfield şöyle konuştu: "Üzerinde yaşadığımız gezegene yaptıklarımızı tam anlamıyla bilen ilk nesil bizleriz; bu durumu değiştirmek için bir şeyler yapma şansı olan son nesil de bizleriz. İşleri yoluna koyup, daha iyi bir geleceğe doğru yola çıkmak için şu an, tarihte benzeri olmayan bir dönemdeyiz. Gezegenimiz, onu korumak için global ölçekte harekete geçmemiz gereken bu kritik zamanda, bizlere dünyamızın harikalarını gösterecek.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin