'Netflix sinemayı bitirir'

Ünlü yapımcı ve sinema işletmecisi Şükrü Avşar, 'Organize İşler Sazan Sarmalı' filminin Netflix’te yayınlanmasını 'Cengiz Semercioğlu ile Ters Köşe'de yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
'Netflix sinemayı bitirir'

Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler Sazan Sarmalı' filminin sinemalarda gösterilirken Netflix'te de yayına girmesine tepki gösterenler arasına Şükrü Avşar da katıldı.



Çoğunluğu Anadolu’da olmak üzere 180 sinema salonu işleten, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) üyesi olan ünlü yapımcı, Show Radyo’da hafta içi her gün 16.00-18.00 saatleri arasında yayınlanan 'Cengiz Semercioğlu ile Ters Köşe' programına katıldı.



'SEKTÖR AYAKTA DURAMAZ'



Telefonla yayına bağlanan Avşar, “Daha önce çok tecrübelerim var bu konuda. Televizyon ilk çıktığında da sinemada çok büyük etkisi oldu. Sinema filmleri o zaman televizyona girince sinemalar güç kaybetti. Sonrasında videoda aynı dönemi yaşadık. Nasıl olsa videoda yayınlanacak diye seyirci sinemadan uzaklaştı. Ve biz de Amerikan sinemasına teslim olduk. Şimdi yaşadığımız da bir benzeri. O zamanlar Amerikan fikmleri sinemayı kurtarabiliyordu. Şu an sinemayı kurtaracak hiçbir şey yok. Sadece Amerikan filmleri ve Avrupa filmleriyle sektör ayakta duramaz. Bu konuya çok endişeli bakıyorum” diye konuştu.



'SİNEMALARIN YARISI KAPANIR'



Konuşmasının devamında gelecekteki tehlikeye dikkat çeken ünlü yapımcı, “Filmlerin sinemayla birlikte dijital platformlarda yayınlanması sinemayı bitirir. Türk sineması diye bir şey kalmaz bu sefer. Çünkü film yapan arkadaşlar da film yapamaz hale gelir” deyip ekledi: “Sinema işletmecilerinin sinemadan kar etme şansı yok. Yüzde 4 kar oranımız var bizim. Sinemaların kar ettiği, ayakta durduğu tek şey büfenin mısırı ve içeceği. 

Sinemalar maalesef AVM’de olduğu için metrekare bazında kira ödeniyor ve kiralar çok yüksek. Bu durum devam ederse kimse ayakta duramaz. Sinemalar yarı yarıya kapanır. Sinema biter.”



'BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ'



Netflix’in hamlesini de yorumlayan Avşar, “Netflix gibi oluşumlar girdikleri pazarda yer edinmek için bazı fedakarlıklar yapar önceden ama sonradan bunun bedelini kat kat ödettirir. Burada büyük paralar verip diğer arkadaşlardan da filmler alabilirler. Onlara da cazip gelebilir şu anki yaklaşım ama kendi bindiğimiz dalı kesme durumu var burada. Kısa dönemde kar eder, para alırız ama ileriye dönük kendi sektörümüzü, kendi işimizi baltalamış oluruz” sözleriyle sinemacıları uyardı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin