Nefret söylemine hedef olan Musevi yazar isyan etti!

Sosyal medyada ‘boykot edilecek İsrail ürünleri’ arasında kitapları da gösterilen Mario Levi, “Gazze’deki bu acıklı savaşın ve masum çocukların ölümünün içimi nasıl dağladığını anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu ölümlerin ‘edebiyatı’ yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Nefret söylemine hedef olan Musevi yazar isyan etti!

İsrail devletinin Gazze harekâtı, Filistinlilere saldırıları sürerken, ülkemizde Yahudi yurttaşlarımıza yönelik ırkçı tutumlar sağduyulu insanları tedirgin ediyor. Bu kez de edebiyatımızın usta kalemi, 'İstanbul Bir Masaldı', 'Karanlık Çökerken Neredeydiniz', 'Bir Şehre Gidememek' gibi yapıtların yazarı Mario Levi nefret söylemlerinin hedefi oldu.



Cumhuriyet gazetesine açıklamada bulunan Levi, sosyal medyada kimilerinin 'boykot edilecek İsrail ürünleri' arasında kitaplarını da gösterdiğini belirterek, "İliklerime kadar sevdiğim ülkemde bunları yaşamak da varmış" dedi.



Yapıtlarındaki hümanist söylemle tanınan Mario Levi, duyduğu üzüntüyü, "Gazze'deki bu acıklı savaşın ve masum çocukların ölümünün içimi nasıl dağladığını anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu ölümlerin 'edebiyatı' yok" diyerek dile getirdi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin