NEDİM HAZAR: FAZIL SAY ARKAMDAN YALNIZCA PET ŞİŞE DEĞİL, BARDAK DA ATTI

© MEDYATAVA- Bugün Milliyet TV eleştimeni Sina Koloğlu'nun da köşesine taşıdığı "Fazıl Say, belgeselci Nedim Hazar'a neden pet şişe fırlattı?" haberiyle ilgili Hazar, Medyatava'ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
NEDİM HAZAR: FAZIL SAY ARKAMDAN YALNIZCA PET ŞİŞE DEĞİL, BARDAK DA ATTI

Önce sanal aleme konu olan "Fazıl Say, NTV'de program yapan Nedin Hazar'a pet şişe fırlattı" haberiyle ilgili olarak Nedim Hazar ilk kez Medyatava'ya konuştu ve şunları söyledi:


"Burgazada'da yaşıyorum. Eşim Alman Yeşiller Partisi’nden. O gece Ayvalık'a gidecektik ve motoru beklerken adada sık sık oturduğumuz restorana uğradık. Orada masalar uzundur. Fazıl Say'ın da oturduğu masanın ucuna iliştik.


Say'la 2004 yılında Merca Dede'nin belgeselini çekerken tanışmıştık. Eşim de tanıyor. Yeşiller'den konu açıldı ve "Cem Özdemir arkadaşımdır; sizin yüzünüzden Avrupa'da azar işitiyorum. Arkadaşlarım Mustafa Balbay, Soner Yalçın sizin yüzünüzden içeride" diye eşime bağırmaya başladı. Ben de "baban senden daha iyi politika yapıyor" dedim. Çok sarhoştu, ayağa kalktı ve üstümüze yürüdü.


Restoran sahibi araya girdi, ada sakini olarak olayı büyütmemek için uzaklaşırken arkamızdan pet şişe ve hatta bardak fırlattı. Her şey 5 dakikada oldu, bitti" dedi.


PEKİ FAZIL SAY YAŞANANLARI NASIL ANLATTI? İŞTE SİNA KOLOĞLU'NUN MİLLİYET CADDE'DEKİ YAZISI:


FAZIL SAY KiME PET ŞiŞE FIRLATTI?



Fazıl Say Facebook’ta,  başından geçen bir olayı yazmış: “Burgazada’da dostlarla içip dertleşirken, bir NTV programcısıyla Alman eşi (Alman Yeşiller Partisi’nden) gece vakti masamıza gelip sormadan oturdu. Tuhaf siyasi eleştirilere başladılar, (2. Cumhuriyetçiler) ‘Gidin’ dedik gitmediler, babama, bana zart zurt ettiler, kovduk. Gecemizi çirkinleştirdiler. Sinirlendik; o derecede ki; pet şişesi fırlattığım ilk kez oluyor. Olayla ilgili, herkesten bir de özür diledim. Ama onlarla hesaplaşacağım.”
Daha sonraki bölümlerden anlaşıldığına göre Fazıl Say, durumu Ferit Şahenk’e kadar götürmüş. Bahsettiği NTV programcısı büyük olasılıkla ‘Yeşil Kürsü’ programını yapan Nedim Hazar. Tanırım Nedim Hazar’ı, öyle bağırış çağırış biri de değildir. İşini iyi yapan, çalışkan biridir. Bir belgeselinde yer verdiği ‘Bulutsuzluk Özlemi’ nin çekimleri vesilesiyle tanıştım. Gerçekten şaşırdım.


SİNA KOLOĞLU'NUN YAZISI İÇİN


© MEDYATAVA-2011

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin