NAZLI ILICAK: MEHMET ALİ ILICAK'A GÜVENİYORUM

Dünden Bugüne Tercüman bugün son kez yayınlandı. Nazlı Ilıcak, yarından itibaren 'Bugün' ismiyle yayınlanacak yeni gazete konusunda oğlu Mehmet Ali Ilıcak'a destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
NAZLI ILICAK: MEHMET ALİ ILICAK'A GÜVENİYORUM

NAZLI ILICAK'IN DÜNDEN BUGÜNE TERCÜMAN'DA YAYINLANAN YAZISI:


Mehmet Ali Ilıcak'a güveniyorum

Bugün, son defa "TERCÜMAN"da yazıyorum. Yarın bütün okurlarımla "BUGÜN" gazetesinde buluşmayı umut ediyorum.
Her vedada bir nebze burukluk vardır; hayâl kırıklıkları da... Ama biz bir yandan veda ederken, bir yandan da taze bir başlangıca, sizlere BUGÜN'de "Merhaba" demeye hazırlanıyoruz.

***

Günümüz basın dünyasında 2 tip köşe yazarı var:
* Kendini bir fikre adayan ve mesajını okurlarına ulaştırıp, o sıcaklığı yakalayabildiği için sevilip, sayılan köşe yazarları. Sayıları bir elin parmakları kadar az. Bu gibiler, gazetelerine itibar sağlar. Onlar için bağımsız bir kişiliği ve fikir namusunu korumak fazilettir.
* Bir de üç-beş cümleyi biraraya getirip, derleme toplama düşüncelerle gazetenin sırtından geçinenler ve "adam olmaya" çalışanlar vardır ki onları hemen ve kolayca teşhis edersiniz. Her devrin insanıdırlar "Gidene ağam, gelene paşam" derler. Kavgaları millet için değil, şahısları içindir. Hatta milletin hakkını aradıkları izlenimini yaratan yazı yazdıklarında bile, üstü örtülü bir menfaatin arkasına düşmüşlerdir. Onlar için, "yağcılık" fazilettir.
Çok şükür ki TERCÜMAN Gazetesi'nde ilk kategoride sıraladıklarım yazı yazdı. Şimdi birçok arkadaşımızla birlikte, BUGÜN gazetesinde gene sizlerle beraber olacağız.
TERCÜMAN, BUGÜN ile yola devam ediyor. BUGÜN biraz daha renkli, biraz daha eğlenceli, daha yüksek satışları hedefleyen bir gazete.
TERCÜMAN, 100.000'lik satışı ve kamuoyundaki ağırlığı ile belli bir çizgiye oturmuştu.
* Daha büyümek, daha geniş kitlelere açılmak gerek" dediğinde Mehmet Ali Ilıcak, sadece ve sadece ona güvendiğim için peşine düştüm. Tabibir de Yeni Şafak Gazetesi eski Genel Yayın Müdürü Selâhattin Sadıkoğlu'nun aramıza katılmasını ilâve bir teminat olarak gördüm.
Bir gazete yavaş yavaş mecrasına oturur. Mehmet Ali Ilıcak'ın, çok sayıda kişinin sevip hoşlanacağı bir gazeteyi hazırlayabileceğine inanıyorum.
BUGÜN'de buluşmak umuduyla...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin