Nazlı Ilıcak hem Ahmet Hakan'a cevap verdi, hem uyardı: Cadı avı başladı!

Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü köşesine 'medya ve cadı avı'nı taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Nazlı Ilıcak hem Ahmet Hakan'a cevap verdi, hem uyardı: Cadı avı başladı!

Bugün yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü köşesinde Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın 'cemaatin dinleme merakı'yla ilgili yazısına cevap verdi.



Ilıcak, Hakan'a "Kimi dinlemediler ki? Ve acaba kim dinletti?  Bütün bu teferruatı bilmeden, nasıl Cemaat’i hedef gösteriyorsunuz? Peki dinlemeyi yapan bugün cezaevinde bulunan söz konu polislerle, Cemaat’in irtibatını ne şekilde kuruyorsunuz?" sorularını yöneltti.



Hükümetin 'sadece kendine demokrat birtakım insanların mevcudiyetine güvenerek' cadı avı başlattığını öne süren Ilıcak, cadı avının hedefinin Aydın Doğan olduğunu yazdı. 

Ilıcak'ın yazısı şöyle:



Medya ve cadı avı

Bazı yazılar vardır ki, ömür boyu peşinizden gelir. Maalesef bunlardan birini, sevdiğim ve beğendiğim bir gazeteci kaleme aldı. Böylece, istemeden “cadı avının” parçası haline geldi.

Sürekli tekrarlıyorum, “suret-i haktan görünmek için”, zalim ile mazlum arasında “tarafsız” kalmayacaksınız. Bir sefer zalime, diğer sefer mazluma vurarak, hukukun askıya alındığı bu dönemde “Vazifemi yerine getirdim” diyemezsiniz. Önce, zulüm görene sahip çıkacaksınız… “Ama”sız ve “fakat”sız olarak. 



Bu girizgâhın sebebi Ahmet Hakan’ın yazdıkları:



“Latif Erdoğan'ın tertemiz bir kadına, sizin üzerinizden şerefsizce iftira atması, sizi temize çıkarmaz ey Cemaat. ‘Dinleme’ ve ‘izleme’ işlerine ne denli meraklı olduğunuzu bilmeyen mi kaldı? ‘Kanıt mı?’ dediniz. Beni dinlediniz yahu! Adımı değiştirdiniz, Hizbullah örgütü üyesi yaptınız ve beni dinlediniz. Alın size kanıt. Bugün iktidarın size zulmetmesi, sizi sütten çıkmış ak kaşık yapmaz ey Cemaat! Muktedirle ittifak kurduğunuz günlerde… Muktedirle birlik olup... Balyoz'da sahte delil üreten sizsiniz. Ergenekon'u torba yapıp herkesi içine dolduran sizsiniz. Gölcük'te hasıraltına belge yerleştirme işinin şüphelisi sizsiniz. ‘Devrimci Karargâh’ diye operasyon yapıp tertemiz devrimcilere kan kusturan sizsiniz. KCK operasyonunda Kürtler’in ellerine plastik kelepçe geçiren sizsiniz. ‘Tahşiye’ operasyonunu yapan sizsiniz. ‘Selâm Tevhit’ adıyla onlarca kişiyi dinleyen sizsiniz. ‘Bülent Arınç'a suikast’ müsameresini sahneye koyan sizsiniz. Bugün iktidar için çığırtkanlık yapan şebeleklerle al takke ver külah yapan sizsiniz. O şebelekleri ekranlarda ‘Ahmet Hakan da tutuklanacak’ diye höykürten sizsiniz...” (15 Mayıs 2015)



Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin