Nasuh Mahruki’ye tutuklama talebi!

Sözcü yazarı Nasuh Mahruki tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Nasuh Mahruki’ye tutuklama talebi!

Sözcü'nün haberine göre; Nasuh Mahruki hakkında geçtiğimiz günlerde Kanal A televizyonunda katıldığı ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan anlaşmasına yönelik sözlerinin değerlendirildiği” programda sarf ettiği sözler yüzünden açılan soruşturma kapsamında savcılık, “Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle” Mahruki’yi ‘tutuklanması istemiyle’ mahkemeye sevk etti.



SORUŞTURMA LOZAN’A İLİŞKİN SÖZLERİ İÇİN



Mahruki, Kanal A’da  yayımlanan A Politik programında İmkander Başkanı Murat Özer’le tartışmaya girmiş ve “devran dönecek, hükümet vatana ihanetten yargılanacak” demişti.



ŞİKAYETÇİ ERDOĞAN



Mahruki hakkında söz konusu programda yaptığı açıklamalar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı avukatı Ahmet Özel tarafından şikayetçi olunmuştu. Basın savcısı Murat İnal Mahruki’ye söz konusu programda sarf ettiği sözler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “devran değişecek” sözleri nedeniyle yöneltilen suçlamaları iletti. Mahruki o konuşmayı yaptığı dönemde (2004 yılında yaptığı konuşma) Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmadığını söyleyerek dolayısıyla “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun oluşmadığını belirtti. Ardından savcı İnal, Mahruki’ye programda sarf ettiği ‘devran değişecek’ sözlerinin ne anlama geldiğini sordu. Mahruki de verdiği ifadesinde “O sözlerdeki kastım Türkiye’nin evrensel hukuk normlarına geri dönmesini temenni idi. Başka da bir amacım kastım yoktu” dedi. 17 Adalar’ın Yunanlılara bırakılması konusunda ise Mahruki, “Bu konuyu ilk gündeme getiren ben değilim. Pek çok kişi bu konuyu dile getirdi” dedi. Mahruki son olarak, “Söylediklerim basın özgürlüğü kapsamında kamuoyunu bilgilendirmek üzere dile getirilmiş başka bir amacı ve kastı olmayan sözlerdir” şeklinde noktaladı.



MAHRUKİ’DEN İLK AÇIKLAMA



Nasuh Mahruki Twitter’dan yaptığı açıklamada, savcıya yargının normalleşeceğini kastettiğini ancak savcının yine de tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk ettiğini açıkladı. İşte Mahruki’nin twitter’dan yaptığı açıklama:



Nasuh Mahruki’ye tutuklama talebi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin