'NASIL YAZIYORLAR?' 40 ÇAĞDAŞ YAZARLA SÖYLEŞİ

Halil Gökhan tarafından 6 yılda hazırlanan ve 40 çağdaş yazarla söyleşilerden oluşan "Nasıl Yazıyorlar?" kitabı Kafekültür Yayıncılık'tan çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'NASIL YAZIYORLAR?' 40 ÇAĞDAŞ YAZARLA SÖYLEŞİ

Ali Teoman - Aşkın Güngör - Ataol Behramoğlu - Atilla Şenkon - Aycan Türk - Aydan Gündüz - Buket Uzuner - Bülent Güldal - Derya Çolpan - Esen Özman - Fikret Demirağ - Füsun Akatlı - Gültekin Emre - Hakan Bıçakcı - Hakan Şenocak - Hasan Ali Toptaş - Hasan Öztoprak - Haydar Ergülen - Hüseyin Alemdar - Hüseyin Peker - Kaya Genç - Mehmet Serdar - Meltem Arıkan - Mine Söğüt - Muammer Yüksel - Mustafa Türker Erşen - Nedim Gürsel - Oğuzhan Akay - Orkun Uçar - Osman Özbaş - Özcan Karabulut - Özlem Kumrular - Raşel Rakella Asal - Rıza Kıraç - Sadık Yemni - Semra Topal - Seran Demiral - Sina Akyol - Uğur Kökden - Ümit Kireççi


 


En çok sevdikleri yazarlar, eserlerinden en iyi pasajlar, eleştiriler...


 


NASIL YAZIYORLAR?
Yazarların en önemli ve hassas noktaları yazı odaları... Buralara girmek herkesin harcı değil. Bu odalar korundukça ve kollandıkça yazarlar büyürler. Bu odalar son yıllarda şeffaflaşıyor yazarların iradesi dışında. Yazmanın bir okulu yoksa ve yazı sanatının damarlarından hala kan akıyorsa ustadan çırağa gerçekleşen bu miras yazı sanatının bütün özel niteliklerinin devamı anlamına geliyor.


40 çağdaş yazar kendi odalarını bütün okurlara ve yazarlara açtı NASIL YAZIYORLAR ile. Türk sanatının ve Türkiye'nin ilk yazı sanatı ve kültürü yayıncısı YAZIYOR Yayınları bu kitapla çok önemli bir misyonu yerine getiriyor.


 


ÖNSÖZ


 


Çocukluğumdan kalma hayal meyal bir imge kitap NASIL YAZIYORLAR? Siyah kapağı ve içinde –belki yazar babamın da sayfalarının bulunduğu ya da bulunmuş olmasını isteyebileceğim- o dönemin birçok yazarının kaleme aldıkları yazılar. Soluksuz olmasa da dönüp dönüp tek tek okumuş olmalıyım yazarların sırlarını ve o kitabı elimde bırakmadığım dönemde karar vermiş olmalıyım yazar olmaya… Okullar, kişilerin birbirlerine zamanın deneyimlerini anlatmayı bıraktıkları sırada ortaya çıkmış olmalı. Bu deneyimleri kontrol altına almak, bastırmak ve bir disipline çevirmekten sıkıldığı anda da insanlar yeniden okulsuz ve anlatmanın yer aldığı deneyimlere kendilerini bıraktılar. Modern anlamıyla yazmak, okulsuz ve kişisel deneyimlerin anlatıldığı bir dönemin gizemli eylemi hâlâ. Yazarın “Nasıl Yazıyorum?” dediği anda bile yeni şeyler öğrenebileceği ilginç bir deneyim. Bu deneyimi kabuğundan çıkarmak, çoklu seslere dönüştürüp bir kitap yapmak istedik. Sözün, yaratmaya dair izler bırakarak yazıya dönüştüğü süreci yarı mesleki yarı da amatör olarak gözlemlemek. Gelenlere, sıradakilere anlatmak için…


 


HALİL GÖKHAN


 


 


KİTAPLA İLGİLİ YAZARIN NOTU:



Bu kitap yaklaşık 6 yılda oluştu. Kitabın yayımlanmasın ne yazık ki bazı yazarlarımız, aramızdan ayrılmaları sebebiyle göremediler... Bu kitap Füsun Akatlı, Fikret Demirağ, Ali Teoman ve H. Zekâi Yiğitler'e ithaf edilmiştir.


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin