NASA Başka bir dünya mümkün dedi Twitter sallandı!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), uzay teleskopu Kepler'in Dünya'ya benzer bir gezegen keşfettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
NASA Başka bir dünya mümkün dedi Twitter sallandı!

NASA, Güneş benzeri bir yıldızın yörüngesindeki gezegenin, hem yaşama elverişli koşullardaki bölge içinde keşfedildiği, hem de Dünya boyutunda olduğu için bu bakımından bir ilk olma özelliği taşıdığını açıkladı. Keşfedilen gezegenin, Dünya'ya bin 400 ışık yılı uzaklıkta olduğu belirtildi. Söz konusu gezegene Kepler-452b ismi verildi. Kepler-452b aynı zamanda, yaşama elverişli koşullardaki bölge içinde tespit edilen en küçük gezegen.



NASA'nın müjdeli haberi sosyal medyayı salladı.Dünyaya benzer bir gezegenin buluşu, Twitter Türkiye gündeminde NASA etiketiyle ikinci sıraya yerleşti. Gezegenle ilgili çok sayıda espirili tweet atıldı. İşte o tweetlerden bazıları:



Ayşe Birinci: "dünyaya çok benzeyen bir gezegen bulmuş. Neyse ki mevcut teknolojimizle ulaşamıyoruz, bir süre daha güvende. "



Ahalbo: "Bizim dünya 3 günlük yeni buldugunuz gezegen kac günlük "



Baharbara: ""Biz yaşanılacak ülke arıyoruz adamlar gezegen buluyor"



Arch: "Heyecana gerek yok;yaptığım hesaplara göre Kepler-452b gezegenine gitmek 2milyon yıldan fazla zaman alıyor.Bi arsa kapataydık iyiydi "



Enes Kadam: "Dünya'ya çok benzeyen bir gezegen keşfetmiş, zaten içinde bulunduğumuz gezegenin içine ettik bırakın kendi haline yazıktır, günahtır"



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin